reklama

Jednoduchá a extravagantná zároveň

Zrejme väčšina užívateľov Facebooku postrehla skupinu s názvom Dnes nosím. Aj ja som jednou z tých, ktoré ju sledujú a doma pre seba komentujú odvážlivcov. Len tak náhodne ma tu zaujala jedna slečna, ktorá má veľmi pekný štýl obliekania a mne je naozaj veľmi blízky. Nedalo mi to, a zistila som, že jej meno je Barbora Ondráčková a pochádza z Českej republiky. Je zakladateľkou jedného z najlepších českých módnych blogov, ktorý je písaný na úrovni a má svoj poriadok. Poskytovala už rozhovory i rady mnohým módnym časopisom alebo internetovým stránkam. Okrem toho, je Bára aj veľmi talentovanou fotografkou a rozprávačkou, a preto som sa rozhodla kontaktovať ju s prosbou o rozhovor. Súhlasila. A tu je výsledok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Predstav sa v skratke čitateľom - kto si, čo robíš... čokoľvek, čo ťa napadne.

Volám sa Bára, mám 18 rokov a práve som zmaturovala na gymnáziu v Nemecku, v Pirne (cca 20 km od Drážďan). Už od detstva ma baví móda a všetko okolo nej – preto som pred necelými dvomi rokmi založila svoj blog www.voguehaus.com.

Čo pre teba znamená móda? Máš vyhranený štýl obliekania alebo sa riadiš najnovšími trendmi?

Móda pre mňa znamená vyjadrenie svojej osobnosti, ale tiež umenie a zábavu. Už od šiestich rokov som snívala o kariére módnej návrhárky a od tej doby som aj navrhovala. Podľa mňa máme každý svoj štýl, ktorý sa vďaka novým trendom stále vyvíja a obmieňa. Svoj štýl by som popísala ako jednoduchý, moderný a občas až extravagantný. Nebojím sa nových trendov, ale rada ich prispôsobím sebe samej.
 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kedy si sa rozhodla začať blogovať?

Pred piatimi rokmi som založila www.fashioninmysou.tumblr.com, kde som zdieľala fotografie, ktoré som našla na internete a ktoré ma inšpirovali – outfity, oblečenie, interiér – jednoducho všetko, čo sa mi páčilo. Jedného dňa som si ale povedala, že by som vlastne mohla takéto fotografie fotiť aj sama. A tak vznikla myšlienka založiť Vogue haus. V tej dobe som už pár zahraničných blogov sledovala a okrem iného sa mi páčila i myšlienka niekomu poprípade poradiť alebo niekoho inšpirovať.

Venuješ sa móde len ako záľube alebo v tejto brandži aj pracuješ? Ak áno, na čom momentálne robíš?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako svoju prácu beriem svoj blog. Denne pri ňom strávim niekoľko hodín – keď nepripravujem články, tak fotím fotografie do zásoby, spravujem ostatné siete ako je Facebook alebo Instagram, vybavujem emaily alebo odpovedám fanúšikom na Ask.fm. Momentálne spolupracujem s niekoľkými firmami a tiež pripravujem veľké zmeny na blogu –ale viac prezradím až neskôr...

Ktorá z verejne činných osobností má podľa teba štýl v obliekaní? Koho by si vyzdvihla a kto sa ti, naopak, vôbec nepozdáva?

Veľmi obdivujem štýl anglickej modelky a módnej redaktorky Alexy Chung a austrálskej modelky Mirandy Kerr. Tieto dve dámy sú vždy oblečené na jednotku a myslím, že sú mi i štýlovo blízke. Nikoho by som nechcela zhadzovať, každý má svoj štýl a to je na móde tak super. Každopádne sa mi nepáči, ak si niekto oblečie napríklad rapperské oblečenie alebo niečo, čo mu absolútne nepristane.
 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aká je reakcia blízkeho okolia na tvoju činnosť?

Zatiaľ som sa stretla len s pozitívnym ohlasom. Moji rodičia ma v blogovaní veľmi podporujú a za to som im naozaj veľmi vďačná. Priatelia sa občas opýtajú na niečo ohľadom blogu, ale moc často sa o tom nebavíme. Podľa mňa to berú ako niečo, čo ku mne patrí.
 

Ako vnímaš kritiku?

Kritika ako taká mi nevadí. Rada si vypočujem iné názory a vďaka nim sa aj dozviem, čo môžem zlepšiť.

Tvoj blog je veľmi vkusný, gramaticky i obsahovo správny - venuješ sa aj nejakej publikačnej tvorbe?

Ďakujem za pochvalu! Žiadnej takej tvorbe sa (bohužiaľ) nevenujem, ale už od detstva mám záľubu v písaní. Raz by som ale chcela napísať svoju knižku.

Čo robíš vo voľnom čase?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vo voľnom čase rada cestujem. Baví ma spoznávať nové miesta, kultúry, ľudí, ale tiež aj miestny štýl a obchody. Okrem toho milujem chodiť na prechádzky, piecť, navrhovať, byť s kamarátmi alebo fotiť.

Sleduješ aj iné blogerky? Daj nejaké tipy...

Takmer všetky blogy, ktoré sledujem, sú zahraničné. Mojím najobľúbenejším je jednoznačne Kenzas.se. Tiež mám veľmi rada Kayture, Fake-leather, Victoriu Törnegren, Negin Mirsalehi, Fashionlandscape a Mariannan.

Popíš pár slovami svoj šatník...

Naozaj veľa čiernej, jednoduché tvary a je skutočne preplnený (úsmev).
 

Stala si sa jednou z najmladších a zároveň najtalentovanejších módnych blogeriek v Čechách. Čo musí človek urobiť preto, aby si splnil svoj sen? Čo by si povedala ľuďom, ktorí niečo chcú, ale ešte nevedia, ako na to?

Človek by si mal ísť za svojím snom. Začiatky nie sú jednoduché, ale určite by sa nemal báť a robiť veci naplno. Tiež je potrebná veľká dávka trpezlivosti, nervov a odvahy. Ale stojí to za to – takže sa svojich snov nebojte a postavte sa za ne!

Silvia Škanderová

Silvia Škanderová

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu