Maki na môj spôsob

Tu je zopár tipov, ako si urobiť doma vynikajúce a v reštikách tak neskutočne drahé sushi-maki(ako som bola v diskusii poopravená). Priznám sa, inak ako z vlastnej výroby som ho ešte nejedla... proste som si raz povedala, že to skúsim a odvtedy by som to jedla stále, vážne... a dám tam teda všetko, čo ma napadne :)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (23)
Obrázok blogu

Potrebné prísady a pomôcky: bambusové rolovátko, ryžový ocot alebo prášok, ryža, riasy nori, wasabi pasta, sójová omáčka, náplň- všetko, čo sa dá nakrájať na pásiky a čo máte radi, paličky a hladné bruško...

Postup: Uvaríme ryžu- toľko, koľko vládzeme a na koľko máme odvahu, necháme chvíľu vychladnúť a pridáme ryžový ocot alebo prášok, ja používam jeden priamo z ázijských potravín, ak budete potrebovať typ, dajte vedieť:) Stačí 1 polievková lyžica, prípadne menej, ale treba odhadnúť, aby sa lepila akurát a nerobila chuchvalce, už aj to sa mi stalo.... bleeee. Kým však ryžu začneme natierať na riasu, musí byť vychladnutá.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na kuchynskú linku, stôl, podlahu:) si dáme utierku kvôli tomu, aby sa bambusové rolovátko nešmýkalo, naň položíme riasu, matnou stranou k sebe, natrieme natenko ryžu, pričom asi 2cm od horného kraja ryžu nedávame, aby sa rolka spojila. Môžeme na ryžu dať tenký pásik- rozotretý wasabi pasty- pre tých, čo majú radi pikantoš mňamózky. Horizontálne na riasu a ryžu uložíme v tenkom pásiku všetko, čo sa nám ako náplň hodilo. Pri rolovaní treba pridržať náplň, aby sa nešmýkala a poriadne zrolovať... pre istotu ešte raz, a ešte raz a poriadne to sťahovať.

Aklo náplň používam zväčša mrkvičku, uhorku, krabie tyčinky, pór, tvrdý syr, omeletu z vajíčok, pomazánkové maslo a tentokrát som po prvýkrát skúsila salám... a poviem vám, chutilo :)

SkryťVypnúť reklamu

Pekne rolujeme a rolujeme a rolujeme, riasy, nie seba :D, kým nauznáme, že je pre všetkých hladošov dosť... keďže do hladošov rátame rodinu, kolegyne, kamošky :)

Sójovú omáčku môžete použiť akúkoľvek, len nie hustú, ale riedku- ak máte radi pikantné, pridajte si do nej trocha wasabi pasty, aby bola atmoška dokonalá, kúpte paličky, nakrájte zopár roliek a pustite sa do toho... sľubujem vám, že nebudete ani vedieť ako všetky rolky zmizli.

P.S. Keďže neviem, ako sem vložiť fotky, v diskusiách je link na presný obrázkový postup z iného portála, odkiaľ naberám inšpirácie :))) 

Takže prajem dobrú chuť, chyťťte paličky do ruky a vychutnávajte si to... zaslúžená práca.

Erika Škorvagová

Erika Škorvagová

Bloger 
  • Počet článkov:  28
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,085 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu