reklama

Kde sú tie katastrofálne následky tlačového zákona??

A tak sme sa tešili na to, že tí nevďační novinárski supi konečne skrachujú, že v tých novinách si bude môcť obyčajný človek aj voľačo prečítať a že tá otrasná sloboda prejavu bude konečne na uzde. A nič. (Kto nemá zmysel pre iróniu, nech ani ďalej nečíta.)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (69)

Tlačový zákonpred prijatím sprevádzali búrlivé diskusie a hádky, aký je nedemokratický,spiatočnícky, ubíjajúci slobodu tlače a podobne. Jasné, to Fico spravilsám pre seba, aby sa mohol zadarmo pretŕčať v médiách a tlačiťčitateľom svoje „kaleráby“.

Lenže, hneď akovstúpil kontroverzný zákon do platnosti, akoby sa po ňom zľahla zem. Kde súvšetky tie odpovede? Kde sú tie preplnené stránky s odpoveďami, ktoré si vrajmusíme kupovať spolu s novinami, hoci nás nezaujímajú?

Realita je taká,že o odpoveď za prvý mesiac požiadala jedna osoba. (mimochodom, bol to V.Mečiar), Fico zatiaľ toto právo nevyužil. Neviem, či zle hľadám, ale o nikominom neviem- ak viete, dajte vedieť. Namiesto toho si radšej noviny dávajúväčší pozor, aby nenapísali niečo, čo by mohlo byť terčom útokua rozmyslia si, čo napíšu (to mám z prieskumu). Na druhej strane si ale dávajú pozor aj na to,aby nestratili vlastnú tvár.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Teraz: je na tom niečo zlé? Tiež som nepatrilamedzi nadšených fanúšikov tohto zákona, dá sa fantasticky zneužiť. A konieckoncov,  či je dobrý, musí preveriť prax.No zdá sa, že celkom funguje.

Ak sa niekdeobjaví správa o použití nového tlačového zákona, ide väčšinou o žiadosťo opravu. Lenže, tá je v tomto prípade bezpredmetná, lebo starý zákon(myslím ten tlačový) povinnosť opravy obsahoval tiež.

Ak mám na niečoprávo, znamená to, že niečo môžem, ale nemusím urobiť.

Napokon, povedzmesi úprimne, zase z tejto srandy vyjde Fico ako najväčší kráľ- politiciprávo odpovede nevyužívajú, čo im slúži k dobrému imidžu. Médiá zaseklapnú naprázdno, lebo katastrofické scenáre sa nenaplnili. Stratia napopularite a Smeru zase vyletia preferencie o pár čísel hore (to sauž aj stalo, nie?)...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale je ten nášpremiér macher!! Ten to s nami vie, že?

Ivana Sladkovská

Ivana Sladkovská

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  1x

zoon politikon Zoznam autorových rubrík:  mythbusterstak trochu z iného rohuSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu