reklama

Opozícia naša, kde si?

Opozičníci akoby zabudli, že veľa času do volieb neostáva. Koalícia (ďalej len SMER) si robí propagandu celé volebné obdobie. Z druhého košiara je akurát počuť, že sa považujú za funkčnú a efektívnu opozíciu. Ak je táto funkčná a efektívna, ako potom musia vyzerať nie nefunkčné? Alebo sú to tie, čo neexistujú?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)

Už nejaký čas mámtotiž pocit, že opozícia to vzdala a necháva Ficovi voľný priestor. Nanajvýšsa zmôže na nejaký vágny protest, odmietavé stanovisko alebo podobne. Lenže títoposlanci (aj neposlanci) zabúdajú, že nie vždy sa dá dostať k vláde akoslepá kura k zrnu, ako sa im to podarilo už dvakrát. Zabúdajú súperiť o hlasvoliča, nielen mu niečo ponúkať, ale mu to aj zaujímavo podať. A pritom voľbysú každým dňom bližšie, Fico si zvoláva tlačovky, len aby mohol zase nazvaťnovinárov hyenami, ignoruje výročie získania slobody, veselo si propaguje svojesocialistické myšlienky, hoci v skutočnosti „skutek utek“ a tak sirobí masívnu a veľmi efektívnu kampaň.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale napríkladtaká SDKÚ-DS sedí na zadku, pripraví si akurát nový program, ktorý v podstatek ničomu novému nevedie a hádam dúfa, že „ich“ volič nedá napopulizmus a dá im radšej svoj hlas. Lenže volič je nevyspytateľné indivíduum, a ak mu niekto strčí pod nos lákavovyzerajúci program, tak ide za ním, hoci pod povrchom sa skrýva omáčka bezchuti a zápachu. Opozícia má síce k dispozícii argumenty, ktoré sícemajú aj nejakú výživovú hodnotu, ale ponúkajú ich dobre že nie v papierovomvrecku, aké sa kedysi používalo na Krówki. Pre väčšinu slovenského elektorátuje dôležitejší obal, silné reči, presvedčivé argumenty a guláš.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Lenže opozícia máproblém, a to dosť veľký. Netreba pripomínať, že SDKÚ prenasleduje tieňminulosti za nevysvetlené financie, SMK sa pasuje s problémom vlastnéhovedenia a najmä „akútnym“ slovensko-maďarským problémom a KDH sarozpadáva ako dobre uvarené údené. Ja viem, koalícia je tiež pekné panoptikum,ale na ňu sme si už ponadávali. Fakticky, SMK je jediná strana, ktorá robítroška väčšie vlny, ale nie je to nič, čo by premiér, čoby neohrozenýľadoborec, neustál. Vznikli však dve nové liberálne strany, no ich úspechzatiaľ nemožno úplne presne predvídať, nakoľko svoju kampaň ešte neodštartovali.

Na druhej strane,opozícia je bezzubá aj vďaka premiérovej opatrnosti. On totiž kývne načokoľvek, čo príde z EÚ, tam im prekáža viac Slota a jeho „vtípky“než to, že náš premiér si buduje imidž hanobením výdobytkov demokracie a navyšemá širokú podporu voličov, čiže je na svojom mieste úplne legitímne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže keď si tozhrnieme, treba nám dve veci:

  1. aby si ľudia uvedomili, čo je Ficozač a konečne mu prestali baštiť tie jeho lacné rožky ktorými ichopíja

  2. stranu, alebo lepšie blok strán,ktoré budú títo ľudia považovať za seriózne a budú hodné hlasu voliča

Ťažko povedať,ktorá z týchto podmienok je nereálnejšia..

Ivana Sladkovská

Ivana Sladkovská

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  1x

zoon politikon Zoznam autorových rubrík:  mythbusterstak trochu z iného rohuSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu