reklama

Ako som prežil I.

Všetko sa začalo kedysi vo februári. V školskom časopise som našiel inzerát cez celú stranu, že minister obrany vyhlasuje literárnu súťaž na tému „Misia slovenských vojakov mojimi očami“. Nedalo mi to, tak som si nechal ten časopis otvorený na danej strane, aby som na to nezabudol. Avšak, tempus fugit ako voda, a tak sa predo mnou nakopili veci, že som nevedel, ako sa volám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)
Obrázok blogu

30. marca myslím že to bolo. Termín poslania prác. Zároveň som mal 30. štátnice z pedagogického minima, a tak som sa mal učiť. Večer pred odovzdávaním som si sadol k papierom a začal písať. Nemal som ani predstavu o tom, koľko asi môže 1500 slov byť. Po napísaní jeden a pol strany som zistil, že dosť. Mal som zatiaľ len 400. Tak som sa na to vrhol ešte s väčšou vervou a dotlačil to na tých 1420. Ešte som to narýchlo prepísal na comp. Na druhý deň som to odoslal a čakal. Samozrejme, že aj štátnice som bez problémov zvládol.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Niekedy koncom mája som prišiel mail: „Gratulujem, vyhrávate špeciálnu cenu poroty.“ Prvé tri miesta boli ohodnotené nasledovne: 30, 20 a desať tisíc, dve vstupenky na Pohodu a výcvik prežitia. Tešil som sa ako malé dieťa. Navyše oficiálne odovzdávanie ocenení malo prebehnúť v rámci leteckého dňa na Sliači, priamo z rúk ministra obrany Martina Fedora. Čo čert nechcel, tesne pred odovzdávaním som sa dozvedel, že špeciálna cena poroty predstavuje vecné ceny (typu: pero, čiapka, taška, píšťalka,...).

 Tak som to vypustil opäť na nejaký čas z hlavy. Znovu sa veci pohli pri určitej príležitosti. Deň mojej promócie, 23. júna, ráno zdola zazvonil týpek, že „dobrý, ja som kuriér, máte balík, príďte si ho vyzdvihnúť.“ Tak idem dole a on mi podáva do ruky škatuľu od papiera (cca 20x30x40 cm). Podpísal som, išiel som hore, a keďže som mal ešte asi tak hodinku čas, otvorím. Tak preplnený balík som ešte asi ani nevidel. Tam veci od výmyslu sveta – tričko, čiapka, zimná čiapka, hrnček, zippo, lietajúci tanier, pravítko, ceruzky, farbičky, perá, karty, prívesok, tetovačky, nášivka, dvd-čko slovenské misie, agitačné cd-čko, stojan na mobil, obal na cd-čka, kompas, armbandy zelené, pravítko s kalkulačkou, podložka pod myš, froté uterák, nálepky, to všetko s logom profesionálnej armády plus ďalších x vecí, ktoré ma momentálne nenapadajú. Utekal som na promócie s príjemným pocitom. Hneď na druhý deň som potom na MO napísal, že ďakujem pekne za vecné ceny, že som sa veľmi potešil. Ešte som len tak z recesie napísal, že ak by niektorý výherca odmietol výcvik prežitia absolvovať, dobrovoľne sa hlásim ako náhradník. J

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Na druhý deň mi volá baba z ministerstva obrany, že jeden výherca odmietol účasť na výcviku a že ani nenapísal náhradníka, že či chcem ísť. Aaaaaaa. Tak ja že áno. Nasledovala séria emailov, v ktorých nám popísali kopec zbytočností a nakoniec asi tak týždeň pred samotným výcvikom prišiel konečne mail s inštrukciami.     Mali sme sa dostaviť dňa 25. júla do Zvolena, do hotela Poľana o 8:30. Do desiatej prišli všetci, tak nás nasáčkovali (na jedného pripadali chabé štyri miesta) do armádneho busu a odviezli na Lešť (asi 40 min.). Sadol som si k jednému chalanovi, s ktorým sme kecali už v hoteli a mali sme podobný zmysel pre humor.

Juraj Sláva

Juraj Sláva

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

To, kto sme, hladame cely zivot. Dozvedame sa to bud prilis neskoro na to, aby sme nieco zmenili, alebo vobec. Zoznam autorových rubrík:  Bežné veciAko som prežilFilmovy klub

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu