reklama

A čo sa mám roztrhať?

Zvieratká sa mali zaradiť medzi múdre alebo krásne. Všetky sa rad-radom rozchádzali do svojich skupín, iba žaba nakoniec ostala stáť osamote. Nevedela sa rozhodnúť? Keď sa jej ostatní pýtali, čo sa už konečne nezaradí, žaba nervózne odpovedala: A čo sa mám roztrhať?Tento humorný príbeh mi prichádza na rozum - keď čítam o tom - čo sa deje v našom parlamente. Nemáte aj vy ten pocit - akoby sa naši politici nevedeli zaradiť?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)
Obrázok blogu

No žiaľ - tu nejde o delenie sa na múdrych alebo krásnych. Tu ide o oveľa viac.
O zaradenie sa medzi tých poctivých, opravdivých, zákony dodržiavajúcich normálnych občanov.
Alebo o hlásenie sa k tým druhým - čo majú len reči o tom, že nemajú problém s obmedzením imunity. Ale - skutek utek.
Keď ide o poctivú prácu na prijatí konkrétneho zákona - už sa tíško - alebo i ostentatívne - strácajú von z rokovacej miestnosti.
Už akosi sa nevedia zaradiť - kam chcú vlastne patriť.
Nevedia - alebo nechcú sa rozhodnúť?

Darmo potom vykrikujú - či z kuloárov - alebo i na parlamentnej pôde - my sme tí, čo chceme tento zákon - to len vy ste tí zlí...
My ho chceme - ale s takýmito podmienkami...
My ho tiež chceme - ale vy tu robíte svoju politiku a prijatie zákona znemožňujete...
A lietajú názory, pripomienky a škriepky medzi opozíciou i koalíciou... Často od veci, hádaním sa, s nálepkovaním o zelenáčoch a pod. (výmeny takýchto tiežnázorov máte v hojnej miere možnosť sledovať v priamom prenose alebo v úryvkoch vstupov z parlamentu počas televíznych novín)...

O pár dní tu máme referendum. Aj o tejto otázke...
Môžeme dať príklad našim nezaradeným poslancom. Práve tým, že jasne a jednoznačne - v čo najväčšom počte - dáme najavo - imunita poslanca platí len na jeho výroky v parlamente. (odpoveď ÁNO na referendovú otázku č. 2)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aby ste sa konečne vedeli zaradiť. Medzi tých múdrych - a pracujúcich na uplatňovaní spravodlivosti pre všetkých - vrátane vás. Na to sme vás volili.

(A - nezabudnime - ak sa predsalen niektorí stále nevedia zaradiť - ani v parlamente nemajú mať miesto. Otázka č. 3 v referende - o znížení počtu poslancov zo 150 na 100 - je tu aj pre takýchto - s našou odpoveďou ÁNO.)

Ľubica Slošiarová

Ľubica Slošiarová

Bloger 
  • Počet článkov:  47
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Otium sine litteris mors est et hominis vivi sepultura. (Seneca) Život v ústraní bez čítania a písania je smrť a pochovávanie človeka za živa. - a tak - čítam, čítam, čítam - a občas aj píšem ;) Zoznam autorových rubrík:  Veci verejné obyčajne z politiVzťahy každodenné i rodinnéOstatné prepestréSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu