reklama

Poslanec nemá žiadnu zodpovednosť?

Takúto informáciu som si prečítala v niektorej tunajšej diskusii. To sa mi ale vôbec - vôbec - vôbec nepáči! Ani tomu neverím. To nemôže byť pravda.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)
abstrakt
abstrakt (zdroj: neznámy)

Nejdem znovu hľadať - kde a kto to napísal. Bolo to asi 2x spomenuté ako fakt.
Keby to však naozaj bola pravda - načo by potom vôbec poslanci mali chodiť na zasadnutia? Aby si niečo vypočuli? Aby sa prípadne vyrozprávali za rečníckym pultom? Aby si popozerali nejaké noviny, prípadne zasurfovali a podriemali, ak by už nevládali predchádzajúce aktivity? A potom - po výzve - stlačili nejaké tlačidlo a zahlasovali za či proti?

Hmm - v predchádzajúcom období niektorí poslanci dokazovali, že sa im ani neoplatí chodiť do parlamentu. Veď - nič sa nedeje - plat im beží tak či tak. Žeby aj to bol dôkaz bezzodpovednosti? Niektorí sa zas tichúčko hojdali na vlnách zasadnutí - tu ma ticho posaďte a nevyrušujte - ani ja nebudem - žiadnou "prehnanou" aktivitou. Tss - kto to kedy videl - že aktivita, že niečo navrhnem, že za to budem bojovať... A načo? Veď - kto nič nerobí - nič nepokazí.

Takže - niektoré poslanecké stoličky ostali prilepené na pôvodných "majiteľoch", niektoré ich povymieňali. Terajšia opozícia - v jej zmenu veľmi nedúfam. Aj keď - ktovie - možno sa aj tam blýska na lepšie časy. Nádej zomiera posledná.

A koalícia - bude ma veľmi zaujímať - ako sa bude v tomto ohľade správať súčasná vládna koalícia. Teraz má možnosť sa ukázať. Môže dokázať - a nielen predvolebnými prehláseniami, sľubmi či štartovacími vyhláseniami - ale reálnymi skutkami - že je tu aj osobná zodpovednosť každého poslanca. Nielen pri stláčaní tlačidiel (aby ako tesná prevaha v parlamente mali záruku, že predkladané materiály budú schválené) - ale osobnými aktivitami, činnosťou a prácou na plný úväzok. Poslanci majú možnosť dokázať - že si zaslúžia dôveru svojich voličov. Že predsa majú zodpovednosť. Pani premiérka mala v SR napríklad i nádejné vyhlásenia ku kontrole ministerských postov a prác. Ak to však neostane iba v slovách významu - sľuby sa sľubujú - blázni sa radujú...

Viete, že by ma dokonca zaujímalo - aká je bežná (t.j. najčastejšia) náplň práce parlamentného poslanca? Denná či týždenná?

Ľubica Slošiarová

Ľubica Slošiarová

Bloger 
  • Počet článkov:  47
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Otium sine litteris mors est et hominis vivi sepultura. (Seneca) Život v ústraní bez čítania a písania je smrť a pochovávanie človeka za živa. - a tak - čítam, čítam, čítam - a občas aj píšem ;) Zoznam autorových rubrík:  Veci verejné obyčajne z politiVzťahy každodenné i rodinnéOstatné prepestréSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu