Stačí jeden biely jogurt , ja mám rada smotanové /zvolenský je fajn, len by ho mohlo byť trochu viac/, nie vodu zafarbenú na bielo, ale ak chcete, aby to bolo úplne najzdravšie, tak to môžete skúsiť aj s tou bielou vodou. V takom prípade ale za chuť neručím.
Jogurt dáme do misky, nalejeme trochu medu /čím tmavší a teda aj hustejší, tým lepší/, ja ho dávam „od oka“, ale vidím to tak na 2-3 polievkové lyžice. Zamiešame, ochutnáme, prípadne doplníme med alebo jogurt.
Ešte potrebujeme jablko. Ja mám rada zelené a šťavnaté /golden delicius, či ako sa volá tá odroda/. Pokrájame ho aj so šupkou na mesiačiky /formát mesiačikov mandarínky/ a mesiačik ešte na 2-3 časti, podľa veľkosti jablka. Takže máme z jabĺčka kocky, ktoré ľahko naberieme na malú lyžičku. Kocky zamiešame do jogurtu s medom a maškrta je na svete.
Priznávam, že už dlhšie uvažujem, aké by to bolo, keby som to dala na chvíľu do chladničky alebo do mrazáku, ale zatiaľ sa mi to nepodarilo vyskúšať. Vždy to zjem skôr ako sa dostanem ku chladničke.