reklama

Rozlúčka

Mnohokrát si jej v živote pomohol a ona sa snažila oplatiť Ti to rovnakou mincou. Možno to boli maličkosti, ale aj mozaika sa skladá z malých kamienkov. Ak to bude potrebné, urobí to znova. A snáď aj Ty. Prišiel však problém, ktorý ani kamarátstvo nevyrieši. Rozprávate sa o tom už dlho, ale Ty napriek tomu nechápeš. Možno to ona nedokáže lepšie vysvetliť, možno Ty nechceš pochopiť. Nedá sa povedať, kde je chyba, snáď niekde na pol ceste medzi Tebou a ňou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Bolo to ako telenovela. Stále to isté a stále bez riešenia, bez záveru. Teraz sa niečo zmenilo a otvorilo jej oči. Odchádza. Naozaj. Už žiadne sľuby ani vyjednávanie o podmienkach. Nechápeš, že nimi nezaplatí nájomné. Stratila dva roky čakaním na splnenie sľubov. Nielen Tvojich. Ona jej sľúbila kopec zaujímavej a náročnej práce a zaujímavý príjem. Splnila iba prvú časť. Tvrdo pracovala pol roka, nepoznala víkendy ani rodinu. Ale príjmu sa nedočkala. Žiadneho. Keď jej povedala, že končí, vyslúžila si iba jej nechápavý pohľad. A vtedy ju podržala práve tá rodina, na ktorú predtým nemala čas. Nie je to Tvoja vina, to ona jej naletela. Ty si ju naučil neveriť sľudom, ona ju naučila neveriť cudzím ľuďom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aj to sú dôvody, pre ktoré odchádza. Dva roky bojovala o prežitie, teraz chce znova začať žiť. Túži po ozajstnej práci a spravodlivej odmene. Aj keď nechápeš, skús jej aspoň odpustiť. Odpusť jej, že odchádza za svojím snom.

Sylvia Smatanová

Sylvia Smatanová

Bloger 
  • Počet článkov:  86
  •  | 
  • Páči sa:  38x

Človek, ktorý je stále na ceste. Lebo cesta je cieľ. Zoznam autorových rubrík:  Recenzie kníhSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu