reklama

Prečo je realita ťažšia ako film

Koľkokrát sme si po zhliadnutí niektorého filmu povedali, že mať život ako hlavný hrdina je fakt super. Čo všetko majú filmové postavy a my nie?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Keď som s kamošmi chodil do kina na teenagerské komédie, vždy sme odchádzali s dlhým nosom a plní závisti voči úplne trapnému hrdinovi, ktorý zbalil tú naj babu v okolí. V porovnaní s nami majú filmové postavy množstvo výhod. Zoberme si len taký bežný rozhovor pri "balení". Kým v reálnom živote sa musíme spoliehať na originálne vety, či opotrebované klišé prerušované trápnym tichom, filmový hrdina to má jednoduchšie. Dokonalý dialóg dotvára romantický hudobný podmaz, ktorý je účinný aj ako predeľovač ticha.

Vo filme sa môžete pobiť s hocikým. Po tom, čo do priemerného muža niekto mláti oceľovou tyčou, kope ho do brucha, bije po tvári, sa ten zodvihne zo zeme, utrie si trochu krvi z nosa a podopierajúc sa o krásnu dámu sa poberú z miesta činu len s jednou odreninou na líci. Po takej scéne si vždy poviem, že v tej Amerike rastú riadne udatní junáci. Realita - jeden úder tyčou a prinajlepšom ARO, v horšom prípade drevená pyžama.

Šľachetné činy vo filme, čo ako sú nezištné, predsa len nájdu odozvu aspon u divákov v kine, ktorí neváhajú vyroniť aj slzičku. V skutočnosti vás môže akurát tak hriať dobrý pocit. A ak ho nemáte, tak hold - smola!

Určite ste zažili pocit krivdy, keď sa nemôžete dovolať pravdy alebo dokázať niečo tak zrejmé, ale chýbajú vám dôkazy. No môže vás aj potrhať, nič s tým nespravíte. To postava vo filme má na svojej strane aspon divkov, ktorí sa jej budú zastávať a držať palce.

Nešťastná láska. Posledné zúfalé vyznanie, ktoré si nakoniec predsa len nájde cestu k tej pravej. V realite môžete kontrolovať poštu, maily, čakať pri telefóne - nič. 5:0 pre filmové postavy.

Ľudia vo filmoch sú ušetrení aj biologických potrieb. Koľko z nich dokáže pochodovať celý deň, byť zatvorení v malej miestnosti aj tri dni a stále im netreba na WC!! Obdivuhodné. Ja by som teda nevydržal. A kam sa stráca po súloži ejakulát, radšej nebudem riešiť:-)

Napriek všetkým nevýhodám máme v porovnaní s postavami z filmov jednu obrovskú výhodu. Náš príbech pokračuje aj po 90 či 100 minútach deja a tvoríme si ho sami. Je originálny a je iba náš.

Marek Smolár

Marek Smolár

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Mladý lekár,ktorého baví všetko čo je super. Neúnavný hľadač pravej lásky.Milujem tajomstvá a zázraky. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradenéVzťahyPrózaZdravieŽivotPoéziaSpoločnosťŠport

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu