reklama

Moja prvá thajská masáž

Moja skúsenosť z wellness centra v Optime v Košiciach, kde som absolvovala olejovú aroma thajskú masáž. Kto nepozná, tak nech sa páči, krátky článok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Nie, nebolo to v Thajsku, ale v jednom košickom wellness centre. Známymi do neba vychválená masáž, dokonca aj môj muž po jej absolvovaní povedal, že sa cíti pružný ako nikdy predtým.

Aj napriek tomu som mala rešpekt pred touto masážou. A absolvovala som ich už – aj keď z iného súdka- dosť. Masáž je súčasťou môjho života. Prešla som si fázou skúšania masáží hocikde u hocikoho. Ale to sa zmenilo. Moje telo je pre mňa môj chrám, ktorého dotýkať sa môžu už len vyvolení. Mala a mám teda dvoch masérov, muža a ženu, ktorých nie celkom pravidelne navštevujem. Tak prečo zrazu nápad s novou masážou a masérkou? Zo zvedavosti. Fakt!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A keďže som opatrnejšia, zvolila som si aroma-olejovú thajskú masáž.

Pri dverách do masérne ma už čakalo menšie žieňa. Zjavne nehovorilo dobre po anglicky, ukazovalo mi viac menej posunkami, kam mám ísť, kde sa zložiť. Vlastne ma zložila ona. Vzala mi všetko z rúk- aj moju pripravenú servítku na nos. Pre istotu som si dala dolu aj náušnice.

Ľahla som si na stôl v spodnej bielizni. Žieňa ma poprikrývalo. A potom začalo robiť čáry-máry ťahy.

Nasucho ponaťahovalo nohy, svižne vyskočilo na mňa a už aj chrbát roztláčalo ako cesto na plechu.

Jej váhu som ani nevnímala. Buď bola taká ľahká alebo sedela mi na takých miestach, na ktorých som ju takmer necítila. Páčilo sa mi, ako kreatívne používala ruky, predlaktia, kolená. Všetko však bolo znesiteľné. Aj keď miestami som mala pocit, že som blízko svojich hraníc. Či už bolesti alebo smiechu. Jej malé ruky mali nevídanú silu. Keď mi prechádzala po ľavom ramennom pletenci a okolitých svaloch, zdalo sa mi, že mi bolesť vyvolala až kŕč v danom mieste. Hoci som sa snažila dýchať a uvoľňovať, cítila som v tom mieste ťah. A keď žieňa dalo ruky preč z toho miesta, v duchu jej moje telo ďakovalo. Ďakovala som i ja, že som si dovolila zažiť to. Inú mentalitu, energiu u maséra. Mala som pocit, že začínam vnímať iné veci, podstatnejšie, že sa mi hlava vyprázdňuje od nezmyslov. A vtedy ma napadlo, že o tejto skúsenosti napíšem.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pri prechode podpazuším som sa natriasala od smiechu a rozmýšľala, či mi nebola príjemnejšia predsa len tá bolesť. Ale oba pocity sú pri masáži známkou toho, že má človek niekde napätie, nieje uvoľnený.

Žieňa mi naznačilo, aby som sa otočila na chrbát. Rovnako húževnato mi pomasírovalo nohy. Pri bruchu som sa cítila zvláštne. Bol to celkom silný tlak, ktorý vyvinula. A napadlo ma, ako zvyknem jemne mojim deťom občas masírovať bruško. Toto bolo teda o dosť iné. Miestami som sa cítila, akoby tie pohyby mala nacvičené, ako robot. Snažila som sa tam nájsť štipku citu. Ale zase, nešla som si z nej robiť kamarátku. Asi by sme sa nemali o čom – a ako- rozprávať. Ozaj a toto mi možno trošku chýbalo, môcť sa s masérom rozprávať. Beriem masáž aj ako istú formu psychoterapie. Keď máte šťastie na rozhľadeného a uzemneného človeka. Možno mi to však malo pomôcť viacej sa uvoľniť, dostať sa z hlavy von.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Masáž zakončilo žieňa v sede, kde mi kadejako ponaťahovalo hnáty, zboka na bok. A ja som sa nestačila diviť, kde všade to ešte puká a praská. Zázračnica. Na záver povedala- "Finish". Usmiala sa a ukázala na šálku čaju. Príjemné zakončenie. Ešte som sa chcela dopátrať, akýže olej to použila pani. Vravela čosi ako slovo Aloma oil, vraj from Thailand. Žiadny taký som na internete nenašla, tak ma napadlo, či nemyslela Aroma oil. Koniec pátrania. Som zvedavá, čo povie moje telo zajtra? Dnes som sa cítila výborne. Nebola to moja posledná thajská masáž, to viem. Čo ma však láka teraz, je ayurvédska masáž, ale o nej snáď inokedy...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

PS: „Na druhý deň som sa cítila výborne, žiadne ubolené či rozbité telo. Jupíííí!“

Eva Sokirková

Eva Sokirková

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som žena, ktorá sa rada ku všetkému vyjadruje a má rada poslendé slovo, no tieto nešváry sa snažím transformovať a byť viac (v) ticho(u), počúvať, rešpektovať názory iných a dať si slobodu nemusieť mať posedné slovo :) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu