reklama

Okno na 4. poschodí

Láska je vo vzduchu a to doslova. Každý jeden z nás dostal do vena jednu úžasnú možnosť, vyjadriť svoje city a myšlienky a tak vytvárať náš svet krajším.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Smutné je, že táto schopnosť je v dnešnej dobe potláčaná, dobré je, že sa stále nájdu ľudia, ktorí svoj osud nenechávajú len na náhodu. 

Každý deň stretávame neznáme tváre, s neznámymi osudmi a s neznámymi myšlienkami. Možno aj vy patríte k tým, ktorí si nad hlavami cudzincov vytvárajú pomyselné bublinky a pridávajú k nim vymyslené príbehy, ak áno, asi viete o čom píšem. 

Občas ma prepadne chuť spýtať sa týchto okoloidúcich bublifukov, či to, čo som k nim priradila, aspoň trošku korešponduje s realitou, ale v rámci udržania si statusu psychicky zdravej osoby, si tieto moje myšlienkové derivácie radšej nechávam pre seba.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Naposledy sa mi takáto situácia pritrafila na ceste z obednej prestávky, kedy som vonku spatrila chalanov visiacich na oknách budovy, v ktorej pracujem. Najprv som si pomyslela, nič moc robota keď vonku leje a to aj lialo, ale potom som si uvedomila, že sledovať pracujúci ľud z poza sklenej vitríny, by mohlo byť celkom zaujímavé, hlavne v prípade, ak ide o administratívnu budovu, (kde väčšinu mančaftu tvoria ženy v sukniach a ak visiaci zlanovač je mužského pohlavia).

Zamyslená som nastúpila do výťahu a ľaľa, na mojom, čiže druhom pochodí, nastúpil jeden zo zlanovačov. Moje nutkanie vyjadriť sa k jeho bubline bolo silnejšie ako ja a tak zo mňa vyšla veta: ,,Že vy ste našli lásku za oknom?"

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Chalanisko v helme, z ktorej mu vykúkali čertovské kučery, sa na mňa pozrel a povedal: ,, Áno, stála za tým najzahnusenejším oknom, ktoré som kedy videl ". Tak som sa s nim vyviezla na najvyššie poschodie a vypočula si milý príbeh, ako sa dá prísť k láske v oblakoch.

Nemusela som sa pýtať veľa, muž s čistiacimi prostriedkami v ruke mi v rýchlosti vyrozprával, ako dievčaťu v červenej blúzke s bielymi smrtkami nakreslil prstom do vtá čích výkalov srdiečko a telefónne číslo a ako jediné okno s pomedzi stoviek na budove nechal romanticky zahnusené. 

Bude to už rok, čo sa stalo okno na 4. poschodí pre tieto dve hrdličky osudové a od vtedy si dal mladík v helme záležať na tom, aby práve toto okno bolo vždy dokonale vyumývané. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pravdepodobne to bola zhoda náhod a vnútorná intuícia, že som sa so zlanovačom vo výťahu stretla, že my v hlave skrsla práve takáto myšlienka a aj to, že som ju vyslovila nahlas. V každom prípade som naspäť do práce išla s príjemným pocitom, že moje bubliny sú možno občas aj trochu pravdivé a že láska sa dá nájsť aj za oknom štvrtého poschodia. 

Soňa Moravčíková

Soňa Moravčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vždy ma bavilo slovo, keď som si to začala aj reálne uvedomovať, nič som s tým nerobila, nemala som potrebu. Nevydržím robiť jednu činnosť dlho, preto mám prsty vo všeličom, ale ruku nikde. Som výnimočná v empatii, priemerná v detailoch, asi trochu disnumerička, priťahujem ľudí ktorých priťahovať chcem, neriešim ľudí, ktorých riešiť nechcem, bavia ma, hlavne v oblasti vzťahov. Nemám rada to, čo asi väčšina podobne zmýšľajúcich ľudí. Hlavne nespravodlivosť, byrokraciu a nesprávnych ľudí na nesprávnych postoch. Svet je ale pre mňa stále zdroj nevyčerpateľnej inšpirácie na uvažovanie a sledovanie. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu