reklama

Zatiahli do toho aj nás

Všetkých. Európska, presnejšie západná kultúra, teda aj naša je viac menej dekadentná a postdogmatická. Málokto z nás je ochotný niečo za svoju pravdu obetovať, my vlastne pochybujeme aj o možnosti poznať pravdu. Pochybujem, teda som! Svoj názor vyjadrí skoro každý, ale ak by mal niesť následky už by na svojom názore tak netrval.Ani ľudí v disente nebolo zas až tak veľa. Moslimovia nás však do toho vtiahli, alebo Dáni?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)
Obrázok blogu

Čo ak je toto vážne začiatok konfliktu. Pomalého, zákerného, gerilová vojna. Som kresťan, dokonca študujem aj teológiu na vysokej škole, ale vtipov na adresu veriacich, alebo vtipov v ktorých vystupuje aj Ježiš, alebo Mária poznám dosť. Neprekážajú mi, a väčšina sa zakladá na pravde, len je to dovedené do absurdnosti.

 Je ťažké vžiť sa do myslenia moslimov, ak sa niekto vysmieva z môjho Boha, som kľudný, podľa mňa sa raz z neho vymeje aj môj Boh. Tiež verím že je môj Boh milosrdný a odpustí mne aj tým čo sa mu vysmievajú, lebo nie je vzťahovačný.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Moslimovia majú boha iného, aj sú iný. Je ťažké vžiť sa do ich myslenia.

 Na svojich hodnotách(a nemusia byť absolútne kresťanské, stačí aj sekularizovaný európsky štat založený na tradícií humanizmu), na tých musíme trvať, tie sa musíme naučiť aj brániť. Možno aj zbraniami čoraz ťažšieho kalibru. Na úvod možno postačí aj toto : www.supportdenmark.com/more3.html

Konflikty sú tu a sú čoraz častejšie, mosty sa zbúrajú. Po boji o hodnoty zostanú trosky, Čo bude stáť na týchto troskách? Kalifát? Veria svojej pravde oni viac, budú hrdinskejší? Zatiaľ sa zdá, že sú.

Takže v Kalifáte sú voľné pondelky? Dajú deň voľna aj nám? 

Karol Špes

Karol Špes

Bloger 
  • Počet článkov:  74
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zdravotnícky záchranár.Magister katolíckej teológie.Karolínkin, Dávidkov, Tamarkin a Barbarkin tatinko, čo má bratrancov v Ostrave. .-))) Zoznam autorových rubrík:  MelódieZáchranárskeSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu