Aj súčasné mamičky si privykajú na nové trendy. A čo keď vyrastú ich dcéry?
Už dnes medzi mamičkami koluje recept na výborný jahodový sirup. Návod prísne dodržujte, ináč za výsledok neručím. Ako ho teda pripraviť?
Vezmete pol litra glukózového sirupu. Pridáte 2 dcl jahodovéhho koncentrátu. Nasledujú sladidlá, výborné bude, ak zoženiete aspartam a acesulfam K, 50 g z každého. Kupujte iba tie z domácej produkcie, zahraničné sa zle rozpúšťajú. Nezabudnite na kyselinu citrónovú, ale s mierou. Množstvo podľa vlastného uváženia. Všetko dobre premiešate a do zmesi na záver rozpustíte arómy a konzervačné prísady benzoan sodný a sorban draselný, z každého po 5 g. Ak máte sirup riedky, zoženiete si karboxycelulózu, tá zahusťuje výborne, množstvo podľa vlastného uváženia. Ešte raz poriadne zmixujete a necháte dva dni odstáť.
Verím, že maškrtníci vo vašich domácnostiach budú ešte dlho spomínať na jahodový sirup, ktorý im podľa tohto receptu s láskou pripravíte. A podeľte sa o vlastné objavy, ak myslíte, že za to stoja.