reklama

Kde sa vzala "Sku*vená Blava"

Vrav sa, že IQ Bratislavy pozn podľa toho, ČO vystpi z rannho vlaku o 5.24. Podľa tohto tvrdenia, IQ Vchodu pozn podľa toho, ČO nastupuje vo tvrtok / piatok do ICčka o 17.45. Alebo nie?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (32)
Stena stredoškolského internátu, za Kúpaliskom Matador, Vranovská ul., Bratislava 5
Stena stredoškolského internátu, za Kúpaliskom Matador, Vranovská ul., Bratislava 5 (zdroj: DžoKo)

Pôvodom som z Prešova. Odišiel som z neho v dobách, keď tam ešte nestálo Hypertesco - všetky obchody a novinové stánky zatvárali o 18.00. Nočný život sa končil pred polnocou. Obe kiná mali hrozné sedadlá a bola v nich odporná zima. V PKO mali koncert akurát tak Chiki-Liki.

V Bratislave oproti tomu Carrefour otvorený do desiatej, o druhej ráno pri "zemeguli" najmenej päťdesiat ľudí. Kam za kultúrou som si nemusel plánovať tri týždne vopred: kiná premietajú skoro "nonstop", koncerty sa v YMCE konali s jasnou pravidelnosťou. Dokonca pred troma rokmi sa na Slovane hrával kvalitný futbal!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo z toho, keď som sa musel každé dva týždne vracať domov (prinajmenšom oprať špinavú bielizeň). Päť hodinová cesta vo vydýchanom ICčku človeka nepoteší. Jasné, vo vlaku kopa známych. Neboli sme ani v Trnave a už počúvam prvé sťažnosti: vyj*baná 39, podzig*ný internát, vyfak*ný vlak. Keď svoje nakulminované dvojtýždňové pocity vyvhrli na druhý večer v La Cucarachi, celé okolie im dá za pravdu: Skurvená Blava. Po víkende sa šíritelia myšlienok vytratili späť na západ, avšak ich odkaz pretrval roky.

Východniarom, ktorí sú nútení prežiť podmienky Mladej Gardy, alebo žiť s ďalšími štyrmi spolubývajúcimi v dvojizbovom byte vôbec nezávidím. Ani to cestovanie v 39 / 31, keď už na Zochovej sa do autobusu nevojde ani noha a predsa tam nastúpi ďalších tridsať kúskov aj s vakmi. Tiež by som na ich mieste vyjadril názor, aký sa tu dnes omieľa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale je to na nich. Nikto im nekáže trpieť ich "Skur*enú Blavu". Stačí sa kúsok pričiniť o vlastné šťastie a rázom sa z Bratislavy stane "normálne" mesto. Nájsť si brigádu, alebo prácu - presťahovať sa do normálneho podnájmu - nechodiť na miesta (a nestretávať ľudí), ktoré v nich podporujú ich názor.

Škoda že nevidia aj pozitíva Bratislavy, napr.:
- nemusia robiť do konca života za 7200,- čistého
- môžu sa vyšantiť kdekoľvek / kedykoľvek
- nákupné reťazce umožňujú nakúpiť čokoľvek
- ak predsa len niečoho niet, nájdu to na Miletičke
- vysokorýchlostný internet :))

Je to na nich, né. Alebo im treba pomôcť?

Jozef Stach

Jozef Stach

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Počas pozitívneho vrcholu mániodepresie ma prepadne falošná predstava, že viem pútavo písať.. Zoznam autorových rubrík:  TechnickéBežnéWorld of Warcraft

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu