reklama

Ruší nadmerné osvetlenie nočný kľud?

Bvam v byte s oknami len na jednu stranu. Cez cestu je obchodn dom. Nedvno na cel jeho priečelie naintalovali sveteln reklamu. Je fialov. Cel byt je od nej fialov. Aj v noci.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Cez deň to mám v paži, nie som doma. Sotva sa zotmie, "prekrásny" pútač (o rozmere menšieho futbalového ihriska) začne svietiť. Tak odporne, že to až dráždi zrak. Čo mi zostáva? Zatiahnem žalúzie - nepomáha. V podobe svetelných bodov sa naďalej vtiera do bytu. Cítim sa ako na nepodarenej technopárty. Spása prichádza presne o 23.45, reklama hasne. Odmlčí sa na biednych päť hodín a kolobeh začína nanovo.

Zaujíma ma, ako to zvládajú ľudia, ktorí bývajú vedľa nákupných centier či benzínových púmp. Pokiaľ sa nemýlim, takéto prestížne stavby svoju neónovú krásu nevypínajú vôbec. Tento druh "rušenia" som nenašiel v žiadnom zákone, vyhláške, ani v nariadení mesta.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je zaujímavé, že sa môžete odvolať proti susedovmu televízoru, neplánovanému ohňostroju, zvukom z "neďalekej dopravnej komunikácie". Proti hluku môžte. Proti svetlu nie.

Alebo áno?

Jozef Stach

Jozef Stach

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Počas pozitívneho vrcholu mániodepresie ma prepadne falošná predstava, že viem pútavo písať.. Zoznam autorových rubrík:  TechnickéBežnéWorld of Warcraft

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu