reklama

Kotleba ako vystrety prostrednik standardnym politickym stranam

Kazdy zostal prekvapeny, z vysledkov volieb v BBSK. Niektori priam sokovani, niektori to vsak aj ocakavali. Otazka vsak znie, preco to Kotlebovi vyslo? A podarilo sa to vlastne jemu, ci to je zasluha standardnych politickych stran? Vratane (a mozno aj najma) Smeru, ci sa to uz premierovi paci alebo nie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Odmyslime si tych volicov Kotlevu, co by sme mohli oznacit za "nackov". Nie, ze by to tiez nebol varovny prst pre nas ako spolocnost, ze kolko extremistov, ci sympatizantov fasizmu vlastne medzi nami zije, ale predsa len, ti by volili - ak by volili - kazdeho kandidata, co by bol radikalnejsi ako ostatni. Ci uz by to bol Manka, alebo chatrce burajuci Kanik, alebo Jozko Mrkvicka s co i len trochu radikalnejsimi nazormi a programom ako ostatni. Toto je varovny prst, vyznamny, no podla mna nie podstatny pre navlecenie Kotlebu do zupanu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vztycenym prostrednikom pre "standardne" politicke sily, strany a hnutia je skor masa "protestnych" hlasov, ktore Kotleba dostal od "normalnych" ludi (mozno nadavajucich na ciganov, mozno nie). Preto volili extremistu, lebo standardni politici nevyriesili ich problemy.

Ano, aj problemy s neprisposobivymi obcanmi (bez ohladu na etnikum a farbu pleti). Pre problemy, ze normalne pracujuci clovek musi hrdlacit za mzdy blizku minimalnej (co na uzemi BBSK je velmi casty jav), kym papalasi si uzivaju luxus bruselskeho platu, a "invalidi" a ludia odmietajuci pracu si uzivaju luxus stedrych socialnych davok, priplatkov a podpor. Problem toho, co clovek pracujuci cely zivot za mzdu blizku minimalnej bude mat minimalny dochodok vypocitany z tejto nizkej mzdy, kym na druhej strane clovek, ktory nikdy nepracoval a ani pracovat nechce(l) bude mat dochodok vypocitany z premernej mzdy! Chore, ze?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ludia stratili iluziu, ze politicke spicky pravej ci lavej strany spektra naozaj myslia na nich, ze im naozaj sluzia a riesia ich problemy, ktorych je ovela viac ako len moj letmy nacrt (ano, tie problemy zavanaju fobiou z romov, ale to este len vypuklejsie ukazuje preco bol Kotleba dobrou volbou pre onych volicov). Ano, Kotleba neponukal ziadne realne riesenia pre BBSK, nic okrem toho, ze urobi poriadok. A uprimne, bojim sa ako to jeho upratovanie bude vyzerat. Ale ludia tuzia po tom, aby tu niekto urobil poriadok z parazitmi a prizivnikmi (nemyslim len na tych zijuich zo sicialnych davok, ale vsetkych tych ludi z velkej politiky a biznisu co ziju z nasich dani). Standardne politicke sily to nedokazali, alebo nechceli dokazat. Tak ludia skusili nieco ine, i ked tazko odhadnut dosledky tejto volby.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A kym si "standardne" politicke sily vyhrnu rukavi a namiesto vlastnych kseftov a skriepok nezacnu riesit realne problemy ludi, ktori chcu slusne zit a zivit sa svojou pracou, dovtedy budu mat extremisti sancu. A potom je zbytocne zvalovat vinu na media ci opoziciu. Kazdy, kto bol vo vlade, aj Fico, mohol a mal robit vsekto pre to, aby nedal moznost expremnym rieseniam zviditelnit sa. Ale lahsie je hladat vinnikov ako si priznat zlyhanie (co Fico nikdy neurobil a ani neurobi, ale podobne aj mnohy opozicny politici, ako napriklad pani z KDH).

Stanislav Havran

Stanislav Havran

Bloger 
  • Počet článkov:  124
  •  | 
  • Páči sa:  0x

jednoducho zvláštny živočích Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradenéPríbehy Zvláštneho živočícha

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu