reklama

Liek na dnešných konšpirátorov.

Dá sa s dnešnou dobou podvodov, klamstva a manipulácie objektívne bojovať? Áno dá, aj na to je liek, milí priatelia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

To, že je dnešný svet založený na klamstvách, podvodoch, šikane a hraní sa s ľuďmi, ktorí tvoria skutočné hodnoty, to som ako človek fungujúci v týchto dimenziách pochopil už dávno. Ťažšie je však na takúto chorobu doby nájsť nejaký protiliek, prípadne to objektívne preukázať. Za take názory ste dnes spoločenskými pravidlami odsúdený za nepríčetného, označený za neschopného triezvo uvažovať.

Avšak dá sa to aj tu, aj keď tento úžernícky system je prešpekulovaný bordel, ktorý tvoria iné osobnosti ako skutoční tvorcovia hodnôt a poctivo pracujúci. Dá sa to. A dá sa to práve prostredníctvom poctivej práce a objektívnych výsledkov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako človek, ktorý sa rozhodol udržiavať si vnútornú slobodu a ku všetkým sa správať rovnako, čo bol nevyhnutný predpoklad na možnosť pracovať na projekte, ku ktorému sa ešte dostaneme, mávam v rôznych kolektívoch, ktoré sú ovplyvnené hierarchiami tvorenými primitívnym kapitalistickým úžerníctvom, problémy. Jednoducho dnes je myslieť zakázané a je to zóna, ktorá dnešné hierarchie provokuje. Toto vedia urobiť v navonok odborných prácach, kde ti nedajú priestor na rozvíjanie niečoho iného, zavalia ťa prácou a psychicky vyčerpajú. K tomu v týchto dimenziách je preukazovanie nejakého objektívneho príspevku doslova nemožné a často ste iba v rukách hierarchií, ktoré sú už preukázateľne vytvárané cez rodinkárstvo a majú znaky absolútnej moci. Jednoducho ste tam bezmocní. Pochopil som to ako projektový manažér v rámci nadnárodnej korporácii, chápem to však pri pohľade na to, čo riešia dnešní tzv. ekonómovia, kde ich systémové kariérne snahy dostali a kde sa mentálne dostali. Jednoducho pri poctivej práci sa to ešte dá, aj keď je tam automatický vplyv dnešnej nastavenej pyramídovej úžery.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pôsobil som v mnohých oblastiach a takto nastavený som mal prakticky všade problémy. Všade sa našli dôvody na formovanie si svojej pravdy, len aby sa nevyhovujúci článok odstránil. V stavebníctve po takýchto záveroch som zobral stavbu do rúk a čuduj sa svete z toho neschopného a pomalého človeka bol niekto, kto veci dokázal zorganizovať a robiť tak, že sa vykonávalo trikrát viac práce na deň a osobu ako to dokázala partia, ktorá si formovala pravdu pravdúcu. V rámci obsluhy som zlým a neschopným čašníkom dovtedy, dokedy neexistujú objektívne preukázateľné štatistiky, ktoré tvrdia presne to, čo som ukázal v stavebníctve. Niečo podobné sa vzhľadom na zaužívané úžernícke praktiky, ktorým sa učia mladé generácie, zrejme dialo a deje aj v rámci kolektívneho športu, kde sa to ešte snažím preukázať. Avšak závery budú asi take isté ako v predchádzajúcich prípadoch. No a nakoniec, moje skúsenosti ma priviedli k chápaniu dnešnej doby tak, že som navrhol už dnes najviac zdôvodnenú a preukázateľnú alternatívu ku kapitalistickému hyenizmu. Pravdu nemám a nemám, vysmievajú sa a vysmievajú. Nič som neurobil, nič nepredložil, len som kopíroval a podobne. Takých existuje mnoho a táto pravda platí dovtedy, dokedy nepríde na otázku, kde sú tie podobne zdôvodnené návrhy. Potom to končí. Zaujímavé. Teraz ma zrejme o to chcú dnešné osobnosti aj obrať. Skvelý je ten kapitalizmus, skvelý.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zaujímavá je tá dnešná doba a je v nej ťažké hľadať pravdu. Ekonómovia sú mimo jak lanský sneh, pre mnohých je zvyšovanie nožníc ešte dnes cestou k zvyšovaniu blahobytu. Dokonca aj pre takých, čo píšu niekoľko stotranové knihy. Pokým neprídeme k štatistikám a ich správnej interpretácii. A tam už pravda založená na ničom končí. Štatistiky odrazu hovoria niečo iné.

Takže milí nositelia pravdy a konšpirátori. Pokým bude na tomto svete existovať kapitalizmom formovaná absolútna moc, pravdy nebude. Bude sa ohýbať a ohýbať a vás presvedčia kreslené rozprávky z Iraku o tom, že niekto vlastní nebezpečné zbrane, aby sa obhájilo následné vyvražďovanie rodín a národov. Lebo to vydali medzinárodné, nekonšpiračné weby. Vás presvedčia kapitalistickí odborníci, ktorí cez halucinovanie o tom, ako sa formuje úroková sadzba, ako sa zvyšujú ceny akcií, ako ten dnešný bordel vplýva na zvyšovanie blahobytu a harmóniu života. Nie. Nevplýva ani na jedno ani na druhé a pôsobí presný opak. Prečo? Lebo štatistiky hovoria presný opak.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Poctivá práca mi ukázala, ako sa dá bojovať s pliagou manipulátorov a konšpirátorov doby. Pravda bola pri ukázaní objektívnych štatistík neustále iná ako si ju vyformovala kapitalizmom ovplyvnená a podvodníkmi riadená spoločnosť. Tak pozor na pravdu, pozor na objektívne informácie, lebo sa z nich raz zbláznime. A aby ich objektivita neskončila pri prvých štatistikách. Vďaka bohu sa ekonómovia ešte pred storočiami začali venovať zbieraniu štatistických údajov, vďaka nim je dnes preukázateľné, v akých podvodoch a manipuláciách žijeme, vyrastáme, zabíjame všetko poctivé, aby sme si udržali vlastnú kožu. Vďaka vám, poctiví a nemanipulovateľní ekonómovia doby.

Viac na www.kooperativizmus.sk.

Stanislav Jurčišin

Stanislav Jurčišin

Bloger 
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  12x

Mám za sebou tvorbu a rozvoj dnes jedinej zdôvodnenej a demokratickej alternatívy k úžerníckym režimom. A to cez historické, ako aj empirické súvislosti. Na Slovensku sa veľmi nezdržiavam, pracujem a žijem častejšie v zahraničí. Podľa toho vyzerajú moje blogy. Viac na www.kooperativizmus.sk Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu