reklama

Z ruky k hube alebo ako sa zblaznit v zrkadle

potiahol som z cigarety,zahladel do linajok a cmaral som myslienky na prazdny papier.Tikot hodin prerusoval ticho a ja chtiac nechtiac pocital sekundy.Hodil som pohlad za okno,odkial hladela tma do silno osvetlenej miestnosti,uprostred ktorej,zamrzol podivny uskrn sialenca,sledujuc rusko noci.Zamaval som vlastnemu odrazu o opat venoval linajkam.Mal by som sa perom dotknut papiera a konecne nacat vetu.Aspon vyplnit jeden riadok a ostatne pride samo,no cim viac lovim v hlave mojho krku tym viac mam pocit ,ze kruzim v spomienkach minulosti a moje napady idu bokom . . . . . .

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Zavrem oko a potom druhe.Hra svetiel manipulovala s nejasnym vyrazom tvare,obraz cudzinca sa zhmotnil a jeho usmev mi zamrzol v pamati.Spoznal som ho . . .tak davno zabudnuty. .spoluziak celotriedne nenavideny,sporadicky premiestnovany do najhlbsieho podvedomia,upratany z minulosti,Hubert. . .trn mojej mladosti. . . jeho telo patrilo o 3 rocniky vyzsie. . sklana sa nad najchudsim ziakom 4.B. . mnou. . ."auu"-tlmocim svoje pocity. . ."hau hau"-brecham na imaginarnu macku. . .kym Hubert neuznal ze je cas skovat sa do budy. . .

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Otvoril som oci. . .vratil pohlad za okno a odfotil vycnievajuci konar stromu.Cez malu skaru prefukoval vietor a ohybal plamienok sviecky.Myslim ze je cas nacat prvu vetu "Glorian pokrutil hlavou a zasunul ceruzku do struhatka"-MOJA PRVA VETA.Tolko som si prial mat svoju prvu vetu a nikdy by ma nenapadlo ze to bude prave ona.Sedim,cakam,necakam, chvilu slepi potom zas vidim.Kruzim ocami po izbe,hlava nehybna,az ma z toho zacala bolet.Vykrocim z izby do kupelne.Vo vani kapor.Vianocny.Strcim hlavu do vody,takmer sa ho dotykam. . .cumim. . .cumi. .cumim. . .cumi. . naraz sa strhol a ja vynoril. . .zastavila ma policka "auu" ozvalo sa z vonka. . .chlap sa dviha,obzera ci ho niekto nevidel. . .zastavil pohladom na moje okno.. . .hladim . . .hladi . . .hladim . . .hladi . . .usmeje sa,zamava. . .stoji a dalej na mna cumi . . .dozaista si tento chlap vycumel uz nejednu medailu. . .zazvoni mi telefon . . ."halo ?"ozve sa muz. . ."pocuvam". . ."cumi na vas cumil? ". . ."Co?" . . ."dnes rano usiel od nas cumil a mal si tu este vycumiet rok" . . ." Coze? ". . ."len odpovedzte ci na vas cumi,nesmie vediet ze somnou volate". . .nieze by som bral drogy ale tento den stale pridaval na dojme ze som sa zblaznil alebo ludia okolo mna. ."ano cumi". . ."je to zle,cumi nanho"zacul som ako niekomu vysvetluje. . ."co snim?"spital sa nahlas nebrajuc ohlad na mna. . ." piiiiiiiiiii" . . .nieco nas prerusilo

SkryťVypnúť reklamu
reklama

POKRACOVANIE NABUDUCE !!!

Gungan Gunganka

Gungan Gunganka

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

opotrebovana hlava Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu