
Potrebujeme:
200g bravčového pliecka
soľ
papriku mletú
čierne mleté korenie
2 vajcia
60ml oleja
20 ml mlieka
tatársku omáčku
horčicu
20g cibule
jeden balík toastov
Pracovný postup:
Mäso umyjeme, usušíme, zomelieme, pridáme soľ, mletúpapriku, čierne mleté korenie, vajcia a zmes premiešame. Zo zmesi formujememenšie bifteky, ktoré v rozohriatom oleji opečieme do zlata. Toastový chlieb rozrežeme ma trojuholníky, miernenamočíme do mlieka a opečieme z obidvoch strán na výpeku z mäsa.Opečené bifteky položíme na opečený chlieb-krutón a ozdobíme ho tatárskou omáčkou, horčicoua nadrobno nakrájanou cibuľkou.
Ako príloha sa môže podávať zemiaková kaša alebo hranolčeky.
A ako dezert si môžete pripraviť pre seba a pre svojepolovičky Jahody s ananásom a so šľahačkou.