Výborný šalát podľa tety Dódy (Máriássy Béláné Bornemisza Ilona ).
V šupke uvariť 10 ružových zemiakov,ošúpať a po vychladnutí narezať na kocky. Dva hrste bielej fazule uvariť na mäkko v slanej vode.Hrsť šošovice uvariť na mäkko. Veľký zeller uvariť na mäkko a narezať na kocky. Všetko variť zvlášť. Tri surové cibule narezať na drobné kocky.Tri kyslé uhorky, 1 jablko, 1 zavináč narezať na kocky. Všetko riadne premiešať.
A nakoniec urobíme tatársku omáčku :
Do mosadzného kotlíka dáme 4 žĺtka,2 deci sladkej smotany,2 lyžice octu, šťavu z polovice citróna,2 lyžice horčice,1 lyžicu práškového cukru a 10 ks pomletého čierného korenia. Všetko rýchlo a nepretržite premiešaváme vo vodnom kúpelina ohni. Potom to dáme dole z ohňa a miešame nepretržite až do vychladnutia.Keď to úplne vychladne pridáme 2 lyžice oleja a 2 lyžice kyslej smotany. Z touto omáčkou ju premiešame. Vrch zdobíme štvrťkami vajec uvarenými na tvrdo a pažitkou.
Pozdravuje Máriássy Peter
28. máj 2008 o 21:30
Páči sa: 0x
Prečítané: 2 334x
Výborný šalát podľa tety Dódy (Máriássy Béláné Bornemisz
Uvedeny recept prelozil z madarsky pisaneho zosita tety Dody( ktory musi byt starsi ako sto rokov...) Peter Mariassy pre festival starodavnych jedal, ktory sa bude konat na Sv. Jana...
Písmo:
A-
|
A+
Diskusia
(8)