reklama

Ďakujeme pán premiér, že na nás (vš-učiteľov) stále myslíte!

Pán premiér, dnes som si v novinách prečítal, že ste na vláde schválili návrh ministra Jureňu odmeniť 51 prednostov krajských a obvodných pozemkových úradov. Aj napriek tomu, že niektorí z nich sú vo funkciách len dva týždne. Som veľmi rád, že myslíte na svojich ľudí, bol by som však radšej, keby ste mysleli aj na ostatných.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (69)

Pôsobím na vysokej škole a o vianočných odmenách, nedajbože o 13. alebo dokonca o 14. plate, môžem len snívať. Diskusie o koncoročných odmenách ma vždy fascinujú. Hlavne, keď sa jedná o štátnych zamestnancov. Neviem pochopiť, prečo niektorí štátni zamestnanci 13. plat dostávajú a niektorí nie. Kto mi to vysvetlí? Skúste Vy pán premiér. Prečo tí štrnásťdňoví šéfovia štátnych úradov odmeny dostali (niektorí dokonca vyššie ako je môj čistý mesačný plat) a učitelia na mnohých vysokých školách nie?  

Možno si poviete, že by sme ich mali najskôr zaslúžiť. Je pravdou, nepracujeme rukami ani nohami. A možno aj preto sa v našej sociálnej skupine vyskytuje tak málo voličov Vašej strany. Veru, pracujeme hlavou a možno aj preto len máloktorí z nás naleteli na čarovné rečičky vychádzajúce z Vašich pôvabných úst.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V čom sme horší od dôchodcov, ktorí dostanú trinásty dôchodok? Je pravdou, že náš príjem je o málinko vyšší ako priemerný slovenský dôchodok, ale istotne viete, že mnohí z mladých učiteľov snívajú o hypotéke na byt či dom. Splátky veru nie sú malé, ale to určite viete, lebo na nás stále myslíte.  

Som rád, že v budúcom roku dostane školstvo o dve percentá viac, ako tento rok. Nebyť tej prekliatej predpokladanej trojpercentnej inflácii, možno by niektorí z nás mohli opäť naletieť. Lenže by som si dovolil Vám pripomenúť, že my tu používame rozum a táraninám neveríme.  

A možno si poviete, že za tých pár odučených hodín do týždňa nám postačí to, čo máme. Veru 12 až 16 hodín do týždňa nie je veľa. Ešte šťastie, že si máme ako vyplniť čas. Chodiť po domácich a zahraničných konferenciách (neraz za vlastné), pripravovať štúdie do zahraničných a domácich časopisov, zháňať finančné prostriedky na vlastné publikácie, robiť si prípravy, študovať v treťom stupni štúdia a zúčastňovať sa na vedeckých projektoch. Sem tam (dosť často) sa treba previesť do Bratislavy, do tamojšej univerzity. Veru, všetky tri knižnice v Trnave, ale aj v iných župných mestách, stoja za veľký prd, takže treba navštíviť inštitúciu, kde je ten prd menší. Ak máte šťastie, knihu zoženiete, ak nie, treba si kúpiť. Ešte šťastie, že máme tak ohromné platy a knižnice sa nám plnia skutočne veľkou rýchlosťou.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Potešiť dokáže aj čoraz väčšie množstvo administratívnej práce. Veru v školstve je peňazí málo (som rád, že si myslíte opak), sekretárky sa prepúšťajú, ale práca ostáva. Teším sa, že patrím k tým vyvoleným, ktorým sa niektoré administratívne práce nevyhli. Tú ohromnú mzdu si predsa musím za niečo zaslúžiť.  

Nuž veru pán premiér, som rád, že na nás, vysokoškolských učiteľov stále myslíte. Preto Vás všetci ľúbime a nosíme v srdci. Nech sa Vám darí pán premiér, a nech sa darí aj Marcelke v leteckých opravovniach, aj Julkovi v Transpetrole, aj Kristínke v teplárni. Aj manželke v novej kancelárii.  

Česť práci!  

Radoslav Štefančík

Radoslav Štefančík

Bloger 
  • Počet článkov:  62
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Keď budem niekým významným, tak to sem určite dopíšem. Zoznam autorových rubrík:  Príbehy z KocúrkovaPozdravy z HňupoviecSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu