reklama

Poslanci–fušeri alebo Ktorá firma na Slovensku je najhoršia?

V priebehu týchto dní sa v spravodajstve objavili dve na prvý pohľad nesúvisiace správy. Prvá hovorila o nízkej finančnej gramotnosti ľudí na Slovensku, druhá o ignorovaní hlasovania zákonodarcov zo strany predsedu parlamentu. V prípade ich spojenia nám vyjde jednoduchý predpoklad: Ak by niekto vyhlásil súťaž o najhoršieho zamestnávateľa na Slovensku, nevyhral by nikto iný, než ľud ako celok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Poslanci totiž nie sú ničím iným, len našimi zamestnancami. My si ich platíme, aby sa postarali o naše ekonomické blaho, o bezpečnosť a poriadok v dome. My s nimi uzatvárame pracovnú zmluvu. My rozhodujeme o kvalite ich výkonu. My rozhodujeme o ich prepustení, či predĺžení pracovného pomeru.  

Každá rozumná firma vyhodí zamestnanca po zistení, že sa obohacuje na úkor firmy. Každá firma dá okamžite adieu absentérom. A rozlúči sa s ľuďmi, ktorí svoje povinnosti zanedbávajú. Ale skôr, než niekoho zamestná, preverí si jeho schopnosti. Ak nemá predpoklady na vykonávanie určitej profesie, koná nekompromisne.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako sa však správa firma-ľud na Slovensku? Zo svojich peňazí platí absolútnych fušerov, ktorí svojej práci nerozumejú. Ak niekto sedí v parlamente a svoje zmätočné hlasovanie ospravedlňuje tým, že nie je ústavný právnik, ale banský inžinier, je rozumné sa opýtať, prečo ho ľud nepošle späť pod zem.  

Ľudu tak nevadí, že do významných funkcií nominuje zamestnancov bez patričných skúseností a vzdelania. Dosadiť veštkyňu do parlamentu je teda fakt bizarný nápad. Rovnako ako posadiť murára do čela parlamentu.  

Ľud zároveň platí pravidelných absentérov. Je pozoruhodné, že práve oni sa tešia najväčšej obľúbenosti svojich zamestnávateľov.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ľud rovnako platí osoby, ktoré po vyše roku pôsobenia v parlamente dokážu ospravedlniť svoje chyby výhovorkou, že sú v parlamente noví. Rovnako mu nevadí, že niektorí zamestnanci síce do práce chodia, ale ich pracovný výkon sa rovná nule.  

Ľud prehliada, že mu niekto z domu vynáša vzácne predmety, rabuje jeho finančný účet a obohacuje sa na úkor ostatných.  

Ľud ignoruje otvorené klamstvá svojich zamestnancov.  

Ľud bežne ignoruje alkohol v krvi svojich zamestnancov počas pracovnej doby.  

Ľud platí niekoho výlučne na to, aby svojimi primitívnymi a vulgárnymi výrokmi urážal ostatné firmy.  

Ľudu nevadí, že sa jeho zamestnanci tešia privilégiám, o ktorých v tomto prípade zamestnávateľ môže len snívať.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V diskusiách často zaznieva názor, že najhorším zamestnávateľom je štát. Vôbec to však neplatí. Najhorším zamestnávateľom na Slovensku je ľud ako celok. Zamestnáva totiž aj fušerov, lajdákov, klamárov, zlodejov a pritom mu to vôbec ale vôbec nevadí.

Radoslav Štefančík

Radoslav Štefančík

Bloger 
  • Počet článkov:  62
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Keď budem niekým významným, tak to sem určite dopíšem. Zoznam autorových rubrík:  Príbehy z KocúrkovaPozdravy z HňupoviecSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu