
Škorica je u nás doma prudko návyková. Do nápojov (čaje, horúce jablkové nápoje). do cereálií (niekoľko receptov mám aj na blogu) a najnovšie aj na prípravu pečeného kuraťa...
To je len varenie - ďalšia oblasť je prevoňanie bytu malými dekoračnými predmetmi, sviečkami - aj o tom zase inokedy, pretože mám prekvapenie :-).
Tentokrát len o tej "malej" škorici, čo som musela kúpiť narýchlo... Najprv som otvorila tie menšie balenia celej škorice - 7 gramové. A ajhľa:










Rekapitulácia:
5, 7, 10, 12, 13, 9, 6, 8, 8 a 8 gramov. Predpokladajme, že moja váha nie je super, ale aj pohľadom zistíte podstatné rozdiely...
Pri balíčkoch so 17 gramovým balením som "tak dobre" nepochodila... Váha ukazovala deklarovanú hmotnosť... dokonca vo všetkých 4 balíčkoch... (na fotke len prvý z nich).



Blížia sa Vianoce, pečenie a varenie a dochucovanie. Viete o tom, že najkvalitnejšia škorica je tá, ktorá je čerstvo zomletá/nastrúhaná?
Tak, ak sa chcete pohrať, pri kúpe si kvalitne si "ošahajte" vrecúška - pochodíte lepšie. :-)