Večera pre egoistov

Včera  mi moja drahá v supermarkete oznámila: „V stredu si uvaríme niečo fajnučké. Zatváril som sa nechápavo. „Čo je? opýtala sa. „Nič, len premýšľam, či som zabudol na nejaký tvoj sviatok. „No, bude predsa Valentína. Odsunul som sa zahanbene k chladiacim boxom. Myslím, že na tú stredu budem potrebovať sladkú smotanu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)
Obrázok blogu
(zdroj: www.photocase.com)

Hmm, ale čo to vlastne ideme oslavovať? Mýtus lásky ako čohosi vznešeného a ušľachtilého? Skúsim otázku: Milovali by ste niekoho, kto vám nie je sympatický, ani navonok, ani vnútorne? Len mi nepovedzte, že áno, pokrytci. Viem, že máte doma fešandy a fešákov a ak už to práve nie sú adepti do súťaže krásy, iste je na nich niečo milé, pekné, zaujímavé, niečo, čo na nich máte radi.

No a v tom je práve pes zakopaný: nami milovaní ľudia majú v sebe niečo, čo sa nám páči. Existuje tu dôvod, prečo ich máme radi. Lenže ak vieme milovať len ak na to máme dôvod, čo je to potom za výkon? Nie je na tom nič ušľachtilé, pretože uspokojujeme predovšetkým seba, resp. seba a toho, kto uspokojuje nás. To, že toľko partnerstiev troskotá je len smutný dôsledok tejto kauzality lásky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Takže vždy, keď sa blíži Valentín, začínam byť akýsi nesvoj. Normálne cez rok tieto veci nerozoberám, ale keď sa stávam obeťou cielenej reklamy, zakaždým zbystrím pozornosť. A znova si pripomeniem, že tá takzavná Láska je viac program na rozmnožovanie ako ideál hodný oslavy. Program, ktorý bol urobený tak, aby nám chutil a robil nám dobre. Aby každé egoistické hoviadko dokázalo milovať a množiť sa.

Lenže vysvetľujte to tomu emotívnemu stvoreniu, ktoré sa teší na dobrú večeru. A tak vám napokon neostáva nič iné, len nakúpiť potraviny a v stredu sa do toho pustiť. Tu je môj valentínsky tip.

Vezmite pol kila lásky a nakrájajte ju na nugety (niečo medzi rezňami a medailónmi). Osoľte, okoreňte čiernym korením a bazalkou a obaľte v múke. Hoďte to na orestovanú cibuľu a sprudka krátko opečte. Pridajte pretlačený cesnak (nebojte sa, budete to jesť obaja) a mletú sladkú papriku. Už len krátko a mierne porestujte (cesnak i paprika sa radi pripaľujú) a podlejte vodou. Pridajte za hrsť sušených húb a nechajte dusiť na slabom ohni pod pokrievkou. Po trištvrte hodine prilejte sladkú smotanu a na masle orestované pokrájané mandle. Podľa chuti dosoľte. Nazvite to Prienik žánrov a podávajte s ryžou alebo americkými zemiakmi.

SkryťVypnúť reklamu

Ak ste nezohnali lásku, môžete pokojne použiť kuracie prsia. Chutia rovnako dobre. Smacznego!

Števo Šanta

Števo Šanta

Bloger 
  • Počet článkov:  243
  •  | 
  • Páči sa:  2x

https://www.youtube.com/watch?v=5F1mDITTv1k Zoznam autorových rubrík:  ahahorecenziaglosaneobeatsongyfilozofia z práčovnekomentárNezaradenévideo killed the radio starrozprávka

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu