Hodina chémie v pivnici

Pre nedostatok priestorov sa študenti gymnázia, na ktorom študujem aj ja, musia učiť všade, kde sa to len dá. A tak nie je výnimkou, keď máme napríklad hodinu chémie v suteréne francúzštinu v jedálni...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)
Obrázok blogu

 Hoci žijeme v modernom svete, častokrát to tak vôbec nevyzerá. Viem, že v školstve sú aj väčšie problémy ako nedostatok učebných priestorov, ale tento problém sa ma priamo dotýka, preto som sa rozhodla o ňom napísať.

 Určite by nebolo nikomu príjemné učiť sa v suteréne (študenti ho nazývajú aj pivnica alebo potkaniareň, ale hlodavce tam zatiaľ nemáme), kde je chladno, zapácha to tam potuchlinou a na stenách je viditeľná plieseň. Avšak, nie je to len nepríjemné, ale pre alergikov aj nezdravé. Čo však môžme proti tomu robiť my-študenti a taktiež profesori, ktorí sa takisto v tomto prostredí necítia dobre. Profesori, narozdiel od študentov, svoj nesúhlas nedávajú tak najavo, veď nám musia byť príkladom...

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Dnes som mala v suteréne dve hodiny po sebe- angličtinu a chémiu. Ide vlastne o malú miestnosť, do ktorej sa ledva zmestí 15 študentov a profesor. Nachádza sa tam aj tabuľa, lenže tá je malá a zle sa na ňu píše. V jednom rohu sú sprchy, teda to, čo z nich zostalo a staré umývadlo. To sme dnes využili na 100%, nakoľko cez chémiu bolo nutné zhruba 5-krát zotrieť našu minitabuľu.

 Napriek všetkým negatívam sa to v suteréne dá zniesť. Horšie je, ak máme nejakú hodinu v jedálni. Naša trieda mala tento rok to šťastie, že tam žiadnu hodinu nemá. No pred rokom to tak nebolo a my sme sa učili po francúzsky medzi rôznymi príjemnými a, čo bolo pre naše nosy náročnejšie, nepríjemnými "arómami" z kuchyne. Predstavte si, ako sme "krásne" voňali, keď bol na obed napríklad segedínsky guláš. Zápach však nebol jediným problémom, pretože tety kuchárky pri príprave obeda šramotili s hrncami, čo je však v kuchyni normálne. A hoci bolo niekedy celkom zábavné počúvať ich rozhovory, počas písomky ma to vyrušovalo. Jedinou výhodou jedálne bolo, že sa tam dalo dobre odpisovať, pretože je to veľká miestnosť a vyučujúci nemá šancu vidieť váš maličký ťahák...

SkryťVypnúť reklamu

 Na jednej strane je pravda, že tieto hodiny sú niečím zvláštne a zaujímavé. Veď raz, keď budem stará, budem môcť svojim vnúčatám porozprávať, ako som sa učila o vlastnostiach aromatických uhľovodíkov v pivnici. Na druhej strane si neviem predstaviť, ako by napríklad prebiehala hospitácia v jedálni. No, možno by to bolo celkom vtipné...

Petra Struková

Petra Struková

Bloger 
  • Počet článkov:  32
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Milujem dobrý čaj, prechádzky v prírode, večery v čajovni, pohodu a pokoj... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

INEKO

INEKO

117 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

228 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

317 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu