reklama

Kazisveti

Na margo dnešnej smeráckej veselice pri hrobe rovnej dane by sa dalo snáď s úľavou skonštatovať, že k absurdným návrhom typu francúzskeho zdaňovania bohatých plnou 70 percentnou sadzbou dane z príjmu majú naši fico-kažigrafovia ešte (chvalabohu) ďaleko. Problémom je, že štát, v ktorom žijeme, sa volá Slovensko, a nie Francúzsko.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)
Obrázok blogu

Prvá ficovláda s tým začala, druhá s tým pokračuje. V miere príjmania v zásade škodlivých opatrení, ktoré slovenskej ekonomike prinajmenšom nepomáhajú, ak rovno neškodia, patrí vláda pod vedením kariérneho korporativistu Roberta Fica medzi skutočné extratriedy.

Kým počas prvej vlády, v rokoch 2006-2010, stačilo sladké ničnerobenie viesť k prežieraniu rekordného ekonomického rastu, dnes je situácia iná. Hoci podľa toho istého človeka, ktorý je v čele exekutívy aj dnes, sa u nás ekonomická kríza vlastne nikdy nezačala, a ak áno, vlastne sa nás ani poriadne nedotka, a keď už aj nebodaj dotkla, môžu za to tí zlí zlí kapitalisti (žeby tí, dlhí a bystrozrakí, z pozadia Smeru?), súdiac podľa dnešného výkonu armády 80tich kolesíkov v parlamente odhadujem, že už aj v tej najzadubenejšej socanskej hlave bliká viac či menej zahmlená výzva, že snáď už aj treba niečo robiť, lebo akosi to už samé od seba ďalej nejde.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ups, a tu nastáva problém. Samé od seba to nejde. Veru, a nešlo nikdy.

Slovensko stratilo 4 roky prvej Ficovej vlády bezprecedentným ničnerobením. Zdá sa, že vymýšľanie spôsobov, akými čo najviac podojiť štátne zdroje a eurofondy vyčerpal celú intelektuálnu kapacitu celého mozgového trustu nacionálno-komunistickej koalície pod vedením Smeru. Veľká škoda, lebo tie roky nám budu raz zúfalo chýbať.

Teraz zažívame prvý rok vády jednej strany, ale spanie na vavrínoch, zdá sa, nahradila ekonomická stratégia na úrovni povestných kažigrafov. A keďže Slovensko naozaj nie je Francúzsko, znova si to patrične v budúcnosti vyžerie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Lebo toto je štát, v ktorom treba veľa úsilia, aby sa aspoň v rámci regiónu stal aspoň v niektorých parametroch príkladom. Zároveň je toto ale štát, kde stačí pustiť k veslu pár kariérnych oportunistov bez vážnejších schopností, zato s výrečnejšou (tlč)hubou, a dokonale splynieme v dave eurokonformistov, kde nápady a myšlienky, ktoré by mohli byť opäť na nejaký čas motorom rozvoja, môžete hľadať mikroskopom.

A aj tak jediné, čo nájdete, sú vtipy typu osobitnej dane pre ústavných činiteľov vo výške 5%.

No nemilujte potom týchto kazisvetov.

Sveťo Styk

Sveťo Styk

Bloger 
  • Počet článkov:  409
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý sa snaží hľadať rovnováhu a mať oči otvorené... Zoznam autorových rubrík:  HudbaFotkyKnihyKoníčkyPolitikaOd spriaznených dušíPudlíkovinyPostrehySlotenskoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu