reklama

Krátky prehľad histórie Slotenska

Tak, ako na území Slovenska existuje Slotensko, existuje popri slovenskej histórii aj alternatívna hist(é)ória slotenská.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (51)
Obrázok blogu

Tu je jej krátky prehľad:

Do 5. storočia nášho letopočtu:
Na území Slotenska sa do tohoto času nič významné neudialo. Všade pobehovala len divá zver a rástla burina.

5. storočie nášho letopočtu:
Na územie Slotenska prikvitli starí Slotáci. Na rozdiel od tých dnešných boli veľmi mierumilovní, a kam prišli, tam stavali desaťmetrové železno-betónové dvojkríže. Divej zveri aj buriny ubudlo, lebo veď z niečoho museli starí Slotáci žiť. Dookola však zostala realita nezmenená – kam oko dohliadlo, tam divá zver.

5. – 9. storočie:
Obdobie zlatého veku starých Slotákov. Dvojkrížov pribudlo, divej zveri opäť ubudlo, tak ju lovili aj na susedných, burinou zarastených územiach. Občas sa nachomejtli v okolí aj nejaké otravné zaostalé kmene, Avari, Húni, Frankovia, ktorých starí Slotáci podľa dávneho zvyku vítali chlebom a soľou. Niekedy boli ale drzí, tak im dali starí Slotáci cez hubu, aby neotravovali. Potvrdením geniality starých Slotákov bolo zvolenie si do svojho čela kupca Sama, ktorý mal franský pôvod, čo sa v histórii Slotákov ešte veľakrát osvedčilo – v prípade problémov bol zodpovedný vždy ten cudzinec, nikdy nie Sloták. Ak nejakým nedopatrením Sloták predsa len objektívne zodpovedný bol, v tom prípade za to mohla jednoznačne a vždy doba. Sviňa jedna!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rok 863:
Staroslotenská ríša, ktorú niektorí pomýlení historici nazývajú Veľkomoravskou, učinila obrovský krok vpred – dovolila Cyilovi a Metodovi, byzantským učencom, aby pre nás vyvinuli písmo. Aká to česť pre túto dvojicu! Ich príchodom sa zároveň vyjasnila záhada desaťmetrových dvojkrížov, ktoré už 300 rokov stáli na každom rohu, a nikto si už nepamätal, čo znamenajú.
Divej zveri a buriny v tom čase v okolí opäť pribudlo.

Začiatok 10. storočia:
Západnými centrálami podplatení synovia Svätopluka – prvého Slotenského kráľa – sa na koaličnej rade nedohodli, a tento svár využili starí Maďari, ktorí pricválali na poníkoch s krivými nohami, aby mohli párať bruchá slotenským pannám. Veľa sa z tohoto obdobia neuchovalo, istý je len fakt, že im velil nejaký šašo na koni.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

10. až 19. storočie:
1000-ročný útlak Slotákov, doba temna, čas, keď aj Slotenská národná rada pracovala v undergrounde - akurát, že nemali vysielač v Banskej Bystrici, ktorým by vyhlásili povstanie. Ten vynašli až v 20. storočí, a za tento časový posun vo vynájdení môžu tí s tými krivonohými poníkmi. Báli sa totižto povstania. Nevieme, koľko bolo divej zveri na okolí, lebo vtedy sa písalo po latinsky, a tomu už nikto nerozumie. Z historických osobností sa oplatí spomenúť len Jánošíka a Matúša Čáka Trenčianskeho. Všetci ostatní boli len šašovia.

19. storočie:
Tým s tými krivonohými poníkmi definitívne drblo. Ale aspoň sme sa dohodli na spisovnej slotenčine. Od tej chvíle máme zas prehľad o počte divej zveri. Len tak mimochodom sme postavili Budapešť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

20. storočie:
Koniec 1000-ročného maďarónskeho útlaku! Začiatok 70-ročného čechúňskeho útlaku!

1918 - 1948:
Česi nám zavraždili Štefánika!
Česi nám rozobrali a zrušili celý priemysel!
Česi nám nechceli dať autonómiu!
Tak sme si vytvorili vlastný štát, kedy bolo dobre, sami sebe sme si boli pánmi, za všetko ostatné môže doba!
Potom nám ale Česi zaviedli komunizmus!

1948 – 1989:
Zvykli sme si. Česť práci! Kto nekradne, okráda vlastnú rodinu! Mlieko za dve koruny! Nech žije prvý máj!
Okrem toho v prostredí KSS a ŠtB vyrástla silná generácia Slotákov, pripravená vytvoriť kapitálotvornú slotenskú vrstvu, viesť slotenský hokej, vyhrávať všetky tendre, a diverzifikovať zdroje vytvorením jednak sociálnej demokracie, a jednak nacionalistickej strany. Ozaj, a len tak mimochodom sme postaviil Prahu. No dobre, Prahu nie, ale pražské metro určite!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

1989 – 1993:
Česi nám zavraždili Dubčeka!
Česi nám opäť zrušili celý priemysel!
Česi nám nechceli dať samostatnosť!

1993 – 1998:
Zlatá éra moderného Slotenska! Neprajníci vybuchujú v autách a samounášajú sa. Tak to má byť, svine zapredané, bojujúce proti svojstojnému a svojprtnému Slotensku! Krepáni krepí, chrapúni chrapí!

1998 – 2006:
Obdobie najväčšieho úpadku Slotenska. Vznik hladových dolín, ekonomika v rozvrate, milióny Slotákov chodia lopotiť v pote tváre na hnusný imperialistický západ, ropa sa nehedžuje, a preto neúmerne dražie benzín. Do vstupujeme s holými zadkami, a hlasovanie za euroústavu je zradou slotenských národných záujmov!

2006 – súčasnosť:
Moderná sociálno demokratická vláda opäť pozdvihla Slotensko, a to dokonca takým spôsobom, že registrujeme najvyšší rast HDP v EÚ (!), máme najnižšiu nezamestnanosť v histórii samostatného Slotenska (!!), euro príjmame ako prví z krajín V4 (!!!), a euroústavu chceli prijať všetci tak veľmi, hlavne SNS, až skoro kvôli tomu padla vláda (!!!!). Popri tom stíhame pod zástavami novodobého Svätopluka a Jánošíka v jednom bojovať proti odvekým nepriateľom - krivonohým poníkom (!!!!!), a dokonca sme sa zachránili v A-kategórii MS v hokeji (!!!!!!).
Fantastické!

Akurát tej buriny a divej zveri už nie je v okolí toľko, čo bývalo......

Sveťo Styk

Sveťo Styk

Bloger 
  • Počet článkov:  409
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý sa snaží hľadať rovnováhu a mať oči otvorené... Zoznam autorových rubrík:  HudbaFotkyKnihyKoníčkyPolitikaOd spriaznených dušíPudlíkovinyPostrehySlotenskoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu