reklama

Prečo potrebuje Slovensko nový „tlačový zákon“?

Presnejšie povedané - prečo v takejto podobe? Nuž preto, lebo ho potrebuje Slotensko.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)
Obrázok blogu

Čo je to Slotensko , sme si povedali minule. Vo chvíli, keď slotenská vláda vládne aj na Slovensku, však končí všetka sranda. Vtedy sa začnú diať veci – ako napríklad fraška okolo nového tlačového zákona.
Súčasná nacionálno – socialistická vláda je príznačná tým, že nevládne – ona len pokračuje v triednom boji, tak, ako sa to kedysi naučili v rodnej štátostrane. Včera bojovala s nenásytnými monopolmi, dnes s opozíciou, zajtra si v rámci svojho dialektického pohľadu na svet vymyslia nejakého iného vútorného nepriateľa. Jeden nepriateľ však zostáva stále rovnaký – a tým je novinárska obec.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kedysi, keď išli novinári modrej odnoži nadľudí s názvom „politici“ po krku (napríklad kauza skupinka, vláčiky, etc etc), krochkali vtedajší hľadači tretej cesty blahom. Po dvoch rokoch vládnutia však nastalo to, čo bolo zákonité – keďže nacionálno – socialistická koalícia Slovenska neplní (vďakabohu) prakticky nič zo svojich predvolebných sľubov, a vládnutie sa obmedzuje na pár ad hoc rozhodnutí a permanentný boj s bubákmi, bolo jasné, že médiá to dajú skôr či neskôr tejto arogntnej cházke ultrapravicových multimilionárov, spolčených s primitívnymi nacionalistami a vyhasínajúcimi mečiarovcami, pekne vyžrať aj s navijákom. Na Slotensku po Slotensky!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Osobná pomsta.

Toto novodobý generálny tajomník nemohol nechať tak. Človek, mentálne ukotvený kdesi hlboko v 80-tych rokoch, s potrebou diktovať, čo kto môže a nemôže hovoriť a písať (napr. buldozér na prebale knihy a IVO) zavelil do boja – a oportunistická akčná trojka, ktorá nemá problém zlegálniť kradnutie majetkov ľudí („Smerom k ľuďom“) kvôli diaľniciam, alebo ktorá nedovidí za horizont najbližších volieb a hazarduje s budúcnosťou celých generácií (útoky na II. pilier a neriešenie problémov I. piliera), s radosťou vytiahla do zbytočného niekoľkomesačného boja s novinármi. Nad nimi, samozrejme, nevyhrajú, tí sú naučení bojovať denno-denne. Na rozdiel od upotených pupkáčov z parlamentu, žijúcich z našich daní, absolvujú novinári voľby každý deň – každý deň bojujú o hlasy tých, čo si ich noviny kúpia, a z mojich daní to nestoji ani korunu. Skôr či neskôr bude zákon novelizovaný a reakcie nacionálnych socialistov napr. v SME budú skôr na smiech. Ale zdá sa, že za tú osobnú pomstu to stálo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ide o ľudí.

Ale prd baraní. Primárnym objektom záujmu novinárov nie je ľud, proletariát a robotnícka trieda, ako sa to snaží nahovoriť vládna rétorika. Objektom záujmu sú rôzne „celebrity“ a – samozrejme – politici. Verejne známi ľudia, lebo len tí predajú číslo, lebo len o tých je zaujímavé priniesť pikošky. Či je Ferko Cicvárek z Majcíchova homosexuál, to nikoho nezaujíma. Ale že Fico drísta, vo vláde máme mimozemšťana, alebo že najsociálejšie cítiaci politici na Slovensku sú kšeftári s realitami, stavajú baráky v centre BA za desiatky miliónov a menia dvojmiliónové autá každé dva roky – to už niekoho zaujímať môže.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Žiadna ochrana ľudí, žiadne vznešené ciele. Osobná pomsta nevďačníkom, pocit nadvlády a kontroly byrokratmi, žijúcich z našich daní, a snaha vynútiť si priestor tam, kde prirodzene – vďaka svojej politike – zaznievajú kritické a nepríjemne sa počúvajúce hlasy.

A bude to tak dovtedy, kým bude slotenská vláda splývať s tou slovenskou....

Sveťo Styk

Sveťo Styk

Bloger 
  • Počet článkov:  409
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý sa snaží hľadať rovnováhu a mať oči otvorené... Zoznam autorových rubrík:  HudbaFotkyKnihyKoníčkyPolitikaOd spriaznených dušíPudlíkovinyPostrehySlotenskoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu