reklama

S pánom bohom, idem od Vás...

Som rád, že máme na Slovensku politikov, ktorí majú vo veciach jasno, a čo povedia, to aj splnia. Napríklad v oblasti odchodu z aktívnej politiky. Väčšina v tom totižto jasno nemá, a aj po prehratých voľbách tvrdošijne zotrvávajú na svojich miestach, prípadne sa už aj v minulosti rozlúčili, ale ako sa hovorí, sú splachovací, a vracajú sa nám ako bumerang.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (43)
Obrázok blogu

To náš premiér je iný. On v tom má jasno. V najobjektívnejšom denníku na Slovensku naznačil, že vie, kedy skončiť, vie, kedy má dosť, a kedy odísť. Citujem: „Nerád by som skončil tak ako opozícia. Viem presne, kedy skončiť. Viem, čo urobím v roku 2010.“ Koniec citátu. A ja mu verím. Napríklad aj to, že aj Zákonník práce bol prijatý nekompromisne, bez akýchkoľvek ústupkov! To len, citujem, “pisálkovia”, “špinaví hajzli”, koniec citátu, z ultrapravicových médií si za každú cenu vymýšľajú, a špinia na nášho premiéra, ktorý pracuje, opäť citujem, “vražedným tempom”, koniec citátu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A aby som vám to dokázal, tu je krátky výber ďalších citátov, za ktorými si vždy stál, stojí, a stáť bude! A sľuby, ktoré už splnil, alebo práve plní, tak!

O smerovaní Smeru:

"Naši voliči reagujú predovšetkým na myšlienky poriadku a stability v štáte, a nepozerajú na to, či to je ľavicové, či pravicové."
Národná obroda, 29. február 2000

"Táto vláda (bývalá vláda M. Dzurindu, pozn. autora) má 22 priorít. My chceme dať prostriedky prednostne na naše štyri. Náš pragmatizmus je teda v tom, že sa nebudeme tváriť ako socialistická strana, čo by nás nútilo napríklad k neúmernému zvyšovaniu sociálnych dávok na úkor spomenutých priorít."
Robert Fico, predseda Smeru - Tretia cesta, Domino Fórum 50/2000

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"...Len čo by sme do nejakého bloku vstúpili, stratili by sme výhodu tretej cesty. Bolo by to nedôveryhodné a strácali by sme na popularite. ..."
Pravda, 11. decembra 2000

"To iba politológovia typu Mikuláša Dzurindu môžu spochybňovať tretiu cestu, ktorá je realistická."... "Tretia cesta už nie je klasická sociálna demokracia. To je omyl."... "Pokúšame sa z tretej cesty urobiť štandardný politický prúd, ktorý sa nebude priraďovať ani k sociálnej demokracii, ani nikde inde."
Robert Fico, Slovo, 36/2002

O spolupráci s Vladimírom Mečiarom:

Pre mňa je dôležité, aby som ako tridsaťsedemročný človek neskončil v politike len preto, lebo chcem zažiť dvojročné dobrodružstvo s niekým, kto je v Európe absolútne neakceptovateľný. Formulka HZDS mínus Mečiar je pre mňa svätá.“
august 2001

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Opakujem - Smer nikdy nikoho nevylúčil z možnej spolupráce. Avšak poučka HZDS mínus Mečiar je pre mňa svätá.“
V rozhovore pre Plus 7 dní, január 2002

O vstupe do EÚ:

"Ja vážne varujem ľudí na Slovensku, nech sa pripravia na to, že po vstupe do únie budeme prvá krajina zo všetkých kandidátskych krajín, ktorá bude mať potraviny tak drahé, ako majú dnes krajiny, ktoré sú už dlhodobo v Európskej únii."
január 2004

"Strana SMER už pred parlamentnými voľbami v roku 2002 upozorňovala na nepripravenosť Dzurindovej vlády na vstup Slovenska do EÚ a na negatívne dôsledky, ktoré sa prejavia aj v ťažko zvládnuteľnom náraste cien tovarov bežnej spotreby."...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"Nespochybniteľnou realitou posledných týždňov je to, že sa podstatne zvyšujú ceny základných potravín a niektoré dokonca na našom trhu chýbajú."
Tlačová správa strany Smer, 14. júla 2004

O svojej vláde:

"Pracuje sa teraz na osobitnej sadzbe dane, pokiaľ ide o monopoly, finančné inštitúcie a banky," leto 2006

"Je všeobecne známe, že za desať mesiacov táto vláda urobila v sociálnej oblasti viac ako tá predchádzajúca za osem rokov,"

O PES a možnom vylúčení:

"Myslím si, že máme pod kontrolou udalosti, ktoré sa dejú. Mám už dlhodobo plánovanú stranícku cestu do Bruselu a Štrasburgu. Som v priamom telefonickom kontakte so socialistami. Viem, čo sa deje," krátko po vymenovaní za premiéra v lete 2006

"Strana eu socialistov (PES) potrestala Smer SD za to, že robí politiku pre ľudí" október 2006

No, ako som povedal - som rád, že máme na Slovensku politikov, ktorí majú vo veciach jasno, a čo povedia, to aj splnia. A neverte im potom...

Sveťo Styk

Sveťo Styk

Bloger 
  • Počet článkov:  409
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý sa snaží hľadať rovnováhu a mať oči otvorené... Zoznam autorových rubrík:  HudbaFotkyKnihyKoníčkyPolitikaOd spriaznených dušíPudlíkovinyPostrehySlotenskoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu