reklama

Slotensko

Spravme si v tom jasno. Slotensko naozaj existuje. Oficiálne sa volá Slotenská nacionálno-socialistická republika.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (24)
Obrázok blogu

Poloha:
Slotensko sa nachádza na mieste, kde normálne na mape svieti štát s názvom Slovenská republika. Z uvedeného vyplýva, že geografické a prírodné podmienky sú totožné so spomínaným regulérnym štátom.

Obyvateľstvo:
Absolútne množstvo obyvateľov Slotenska je premenlivé. V zásade sa Slotákom môže stať na istý čas ktorýkoľvek občan Slovenskej republiky, dokonca aj inej národnosti, ako slovenskej (pozri tzv. Maďarský paradox) ak jeho osobný slotenský index presiahne hranice normálu. Veľmi hrubý odhad poskytujú štatistické prieskumy obľúbenosti strán, hnutí a politikov, ktorí sú nositeľmi slotenského syndrómu. O niečo presnejšie sú reálne výsledky volieb, a najpresnejšia je každodenná skúsenosť Slovákov so Slotákmi.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Slotenský index:
Tvorí ho v podstate súčet charakterových vlastností, vyznávaných hodnôt, vzorcov správania. Miera osobného slotenského indexu je rozdielna, individuálna a jedinečná (kúsok Slotáka si nosí v sebe každý z nás).

Ideálny Sloták:
Čiže obyvateľ SR s maximálnym osobným slotenským indexom – sa vyznačuje niekoľkými unikátnymi vlastnosťami:
- s nostalgiou spomína na staré časy, keď mlieko stálo dve koruny a rožok 20 halierov
- všetky tie reči o demokracii sú pre neho len drísty a za vrchol slobody pokladá možnosť zapáliť si na zastávke MHD, keď prší, prípadne vylepiť svojej ženskej, keď moc papuľuje.
- je hrdý antiameričan a silný rusofil. Američanov nenávidí kvôli indiánom, a rusov miluje, no..... lebo veď aj oni pijú. Dokonca viac ako my.
- krčma je hlavným kultúrnym stánkom rodnej viesky, z ktorej spravidla päty na dlhšiu dobu nikdy nevytiahol. Voči vonkajším vplyvom je imúnny, až nepriateľsky naladený.
- trpí extrémne nízkou sebareflexiou, čo sa prejavuje v tendencii nekontrolovane rozprávať hlúposti práve a hlavne pod vplyvom alkoholu
- pracovať mimo svojho domu sa mu moc nechce. A niekedy ani v ňom. Sloták považuje prácu za najmenej schodnú cestu k naplneniu svojich materiálnych snov (bez ohľadu na to, či zvláda iné, alternatívne techniky ich naplnenia)
- rovnako pristupuje aj k pravidlám, ktoré nevytvoril on sám. To platí aj o nepísaných, perípadne morálnych zákonoch. Na vrcholnej úrovni sa to potom prejavuje ožratými poslaneckými prasatami za volantom, rozdaním 300mld majetku za korunu poctivým podnikateľom – polomafiánom, vytvorením 100 mld sekery v štátnych bankách, nadávaním predsedu parlamentu na adresu prezidenta, prípadne vyvršovaním sa premiéra na bezbranných.
- Sloták trpí extrémne krátkou a naviac silne selektívnou pamäťou. Že mu sused dlží pivo spred dvoch týždňov je správny Sloták schopný pamätať si až do skonania sveta. Ale v akom stave bolo Slovensko v roku 1998 – na to si už veru nepamätá.
- štát je pre neho tatko. Ľudia sú tu podľa Slotáka pre štát, a nie naopak. Práve preto má štát svätú povinnosť strať sa o svojich občanov, a to ja proti ich vôli, bez ohľadu na to, čo ho to bude stáť. Veď predsa ide o peniaze štátu, nie ľudí, takže si s nimi môže robiť, čo len chce!
- cirkev je pre neho matkou – ale to len tak naoko. Plne v súlade s alkoholicko-katolíckou tradíciou Slotenska chodí do kostola hlavne zo zvyku, a preto, aby ho sused neohováral (ale hlavne, že mu dlží to pivo, pokrytec!).
- sympatickí sú mu politici, čo vedia rázne tresnúť po stole päsťou! To sú chlapi, boha jeho, aj rečniť vedia, znie to dobre a odvážne, konečne niekto, kto si nenechá po hlave skákať a pudlíka zo seba robiť!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Maďarský paradox:
Slotákmi sa to hemží hlavne v nacionálno – socialistických príživníckych zoskupeniach. Kto by si ale myslel, že v iných národnostiach sa Slotáci nenachádzajú, je na veľkom omyle. Stačí sa pozrieť k južným susedom, kde môže premiérom byť aj človek, ktorý „klamal včera a klame aj dnes“, a za pravicu sa tam prehlasuje niekto, kto pomocou referenda ruší aj tie úbohé náznaky ekonomických reforiem. Množstvo Slotákov je napríklad aj v SMK, najlepšie do dokazuje reálna rergionálna a miestna politika niektorých ich výtečníkov. Slotáci sú všade, akurát si nerozumejú kvôli reči. A asi je to tak lepšie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Toľko ku charakteristike, niekedy nabudúce si povieme, ako reagovať v prípade stretnnutia so spoluobčanom s vysokým osobným slotenským indexom.

Sveťo Styk

Sveťo Styk

Bloger 
  • Počet článkov:  409
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý sa snaží hľadať rovnováhu a mať oči otvorené... Zoznam autorových rubrík:  HudbaFotkyKnihyKoníčkyPolitikaOd spriaznených dušíPudlíkovinyPostrehySlotenskoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu