reklama

Bola to samozrejmosť...

O dobe, keď sa neslušnosť stala samozrejmosťou, o dobe postupného a potupného krivenia chrbtíc, o časoch, ktoré je dnes najjednoduchšie ospravedlniť slovami, že bola taká doba a hlavne o dobe, ktorá tak celkom neskončila - od človeka, ktorý to celé vnímal a nenecháva si to pre seba.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (47)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nechajme ho teda rozprávať - Ivan Podolský:

Začalo to už mojou generáciou. Narodili sme sa do hlbokého boľševizmu, aj keď monsterprocesy a kolektivizácia už boli dávno za nami. Odchovanci Jáchymova buďto už vymreli, alebo držali hubu. Trochu sme "šňupli" slobodu v 1968, ale ako 11-roční sme to moc neprežívali. Tí, čo sa narodili za mnou už vôbec nie....

Všetky neduhy, za ktoré bol boľševik zodpovedný, boli samozrejmosťou. Patrili k životu v tejto gubernii, ako dýchanie, alebo jedenie. Každýrobil kompromisy a väčšinu už vôbec nezaujímalo, ako si láme chrbtovúkosť. Len pár príkladov, kompletnejšia listina by bola minimálne na 20 strán.....

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nikto neprotestoval, keď na prijatie na školu prinieslo viacej bodov robotnícky pôvod rodičov a ich stranícke preukazy, ako výbornýprospech.

Bola to samozrejmosť...

Keď spolužiak nadával na rodičov, prečo nevliezli do strany, že o čo by to mal jednoduchšie.

Bola to samozrejmosť...

Ked 60 km vzdialená Viedeň, ktorej žiaru si zo svahov Malých Karpát dovidel, bola nedosiahnuteľnejšia , ako Ulaanbaatar v Mongolsku.

Bola to samozrejmosť...

Keď tisíce ľudí podpísalo antichartu bez toho, aby vedeli, proti čomu protestujú, len aby mali pokoj a kľud.

Bola to samozrejmosť...

Keď dotáciami pre základné potreby rozdiel cien medzi západnými krajinami a východom nadobudol nezmyselný pomer. Nikoho nenapadlo prečo za blbé jeansy vyvalí štvrtinu mesačného platu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Bola to samozrejmosť...

Keď ŠtB vytiahla desiatky maturantov z maturitných písomiek kvôli recesným témam, vycapených na mliečnom bare, väčšina ľudí namiesto ŠtB odsúdila tých mladíkov slovami „mali mať rozum a takto zapríčinili veľa nešťastia svojim spolužiakom"

Bola to samozrejmosť...

Keď aj v dobrých reštauráciách človek, ktorý šiel na záchod, si musel vypýtať toaletný papier od personálu, lebo sa kradol, čomu sa zasa nikto nedivil, lebo nebol dostať kúpiť.

Bola to samozrejmosť!!!

A samozrejmosťou bolo heslo „kto nekradne, okráda svoju rodinu". Nikto, alebo len málokto si uvedomoval, aké to je CHORÉ!A ono to choré bolo!!!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Bolo to horšie ako RAKOVINA, A METASTÁZY NACHÁDZAME DOTERAZ.

Tie metastázy - to je pomýlená miera hodnôt. To je tá otupenosť z tej samozrejmosti, keď už človek jednoducho nevie rozoznať, čo je choré, a čo nie. To je ľahostajnosť k druhým. To je presne to, že sme schopní ospravedlniť kadejakézverstvo namiesto toho, aby sme sa postavili proti nemu.

Som z tej generácie, preto viem pochopiť „prečo". Čo neviem, je odpustiť (čo ale odpúšťať takému, ktorý nič neľutuje?!?), a..... ZABUDNÚŤ!

icko

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Bola to samozrejmosť... alebo ešte stále je??

Sveťo Styk

Sveťo Styk

Bloger 
  • Počet článkov:  409
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý sa snaží hľadať rovnováhu a mať oči otvorené... Zoznam autorových rubrík:  HudbaFotkyKnihyKoníčkyPolitikaOd spriaznených dušíPudlíkovinyPostrehySlotenskoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu