reklama

Dokedy ešte?

Policajn zbor Slovenskej republiky sa ete nie tak dvno nazval Zborom Verejnej bezpečnosti.Prečo mm občas pocit, že niektor prslunci ete stle nepochopili, pre koho tu s, a čie zujmy maj hjiť?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)
Obrázok blogu

Priznám sa bez mučenia - píšem tak trochu v afekte.

A to z jednoduchého dôvodu - unavení po celotýždňovom behaní s návštevou zo zahraničia (o tom snáť niekedy nabudúce:) sme boli konfrontovaní s neochotou a s nedôstojným prístupom zo strany ľudí, ktorí by nám, občanom, riadne platiacich dane, mali byť nápomocný.

O čo vlastne ide?

Pred mesiacom a pol som bol účastníkom dopravnej nehody. Po tejto nehode, ktorú sme nezavinili my, som bol nútení zo zdravotných dôvodov na dlhší čas zostať doma. Vyšetrujúci príslušník počas celej PNky nebol schopný zavolať, nieto ešte prísť a doriešiť celý prípad - čiže vypočuť ma, čo by vraj malo trvať tak desať minút (to bol citát).

Medzičasom už normálne pracujem, a začali mi chodiť rôzne zaujímavé návrhy - napríklad večer o ôsmej, či nemôžem dojsť TERAZ a V TEJTO CHVÍLI (podotýkam, že bývam na opačnom konci BA, a cestu na policajnú stanicu nemám bez taxíka šancu zvládnuť za menej ako hodinu), poprípade o dvanástej na obed, opať TERAZ a JEDINE V TEJTO CHVÍLI - čo vzhľadom na pracovnú zaneprázdnenosť tiež nie je jednoduché - pritom stačí dať vedieť aspoň pár hodín dopredu - a podobne.

Nechcem polemizovať o tom, či policajti na Slovensku majú/môžu jazdiť za obeťami dopravných nehôd (alebo za obeťami všeobecne) na autách, a aspoň takto im pomôcť v situácii, do ktorej sa nedostali svojou vinou. Opakujem ešte raz - stačí sa aspoň normálne dohodnúť. Ako ľudia. Ako normálni ludia.

Ale považujem za neprípustný spôsob, akým celá záležitosť nakoniec "vyvrcholila" - po slušnom upozornení, že takto sa dá ťažko niečo vyriešiť, sme boli "poučení", že sa "to dá" kľudne riešiť predvolaním a prípadnou pokutou do 50.000 Sk, všetko samozrejme krikom a ďalším poučením o tom, že príslušník má pred sebou ešte celý deň, a nemieni sa nervovať!! O "prívetivom" vrátnikovi radšej pomlčím - asi je na príslušnej stanici nejaká zlá geopatogénna zóna - to dopoludnie bolo jednoducho plné dobre mierených rád a polovyhrážok.

Dokedy ešte?

A ja sa teda pýtam:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • prečo ja, obeť nehody, ktorú som nezavinil, mám byť konfrontovaný s neprofesionálnym prístupom "príslušníka"?

  • prečo sa človek, ktorý je platený mimochodom aj z mojich daní, správa k ľuďom, ktorým má pomáhať, ako k handrám?

  • prečo sa mám cítiť ako idiot, keď konečne niečo od tohoto štátu po toľkých rokoch potrebujem?

  • dokedy, do prčíc (s prepáčením), sa budeme doprosovať servisu, ktorý nám prináleží?


Známy na polícii nám otvorene povedal, že sťažnosti nemajú význam - príslušník sa zo svojim nadriadeným dobre zasmejú a skončí to celé pokrčené v koši.
Z hľadiska zákonov má pravdepodobne pravdu - asi žiadny predpis neprikazuje, aby to daný vyšetrovateľ riešil napríklad už priamo počas PN - kedy bola situácia z tohoto pohľadu najjednoduchšia, stačilo po nejakom výjazde prísť, a mohli sme spísať zápisnicu a no problem. Ale mňa vytáča samotná podstata tejto situácie - primálo ochoty, nadradenosť, a povýšenectvo tých, ktorí nám majú naopak slúžiť.

Dokedy tu teda budú pretrvávať móresy VB?

Kedy aj do štátnych inštitúcií vstúpi viac ľudskosti a empatie?!?

PS: článkom nechcem generalizovať - často som sa v rámci PZ SR stretol s dobrým prístupom. Škoda len, že zlý dojem pretrváva v človeku omnoho dlhšie, ako ten dobrý...... a jedna skúsenosť zatieni desať dalších........

Sveťo Styk

Sveťo Styk

Bloger 
  • Počet článkov:  409
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý sa snaží hľadať rovnováhu a mať oči otvorené... Zoznam autorových rubrík:  HudbaFotkyKnihyKoníčkyPolitikaOd spriaznených dušíPudlíkovinyPostrehySlotenskoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu