"Ano šéfe"

úplne naživo. Kulinárny zážitok ako z televízie. Ako som už písala, aj negatívny zážitok je zážitok a znovu citujúc Saturnina "v dešti se ještě nikdo neutopil".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)
Obrázok blogu

Nevyžadujem od reštauračných zariadení bežného typu veľa - stačí ak je jedlo jedlé. Nevyhľadávam stravovanie v tretích či štvrtých cenových skupinách, ale ani čašník nemusí mať frak a sevírovať miniporciu na maxitanieri s obligátnym hnedým ornamentom a lístkom mäty na čomkoľvek.

To sú hlavné dôvody, prečo som realitu televízneho hitu minulých rokov "Ano šéfe" nezažila. Očividne chyba, treba to skúsiť.

Lebo ono to existuje a je tam všetko.
Reštaurácia honosiaca sa označením indicko-taliansko-rakúska kuchyňa. (Presne to, čo je vždy zdôraznené, že nikto nevie všetko)
V pracovný deň v čase večere obsadenie len turistami. (Reštaurácia znalcov "kdo to zná, ten tam nejí")
Objednávka z celej škály poskytovaných kuchyní: rybie kari, kuracie kari, pizza s tuniakom, pizza diavola, vyprážaný rezeň - nech si to užijeme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuracie kari: Varené kura poliate kari omáčkou očividne proveniencie Uncle Bens posypané čili korením. Ryžu z varného sáčku obvykle nepoznám, ale keď mi ho tam kúsok nechajú, tak ho identifikujem.
Rybie kari: Presne to isté, len miesto vareného kuraťa kus rybieho filé nie celkom rozmrazeného. Ktovie, možno to bol pôvodne rybí prst, len olúpali prézle.
Pizza s tuniakom: (Zásada: "Nedávať si pizzu v reštaurácii, kde nemajú pec" - nemali). Cesto očividne z mrazeného polotovaru a pečené asi v mikrovlnke, pretože bolo vlažné, vláčne a mrtvolne biele. Biele bolo aj údajné tuniačie mäso, takže ak v príslušných horách nepestujú tuniaky-albíny, bolo to tiež filé.
Pizza diavola: Úplne prevratný recept - "Margerita Mrazáková" s pridaním papričiek obvykle nazývaných baranie rohy.
Vyprážaný rezeň: Tiež pôvodom z mrazáku, zjavne vypražený v tej istej fritéze ako hranolky, ktoré boli ako príloha, inak sa kúsky prézlí pripečené k hranolkám vysvetliť nedajú. Ale z celej ponuky najjedlejší.

SkryťVypnúť reklamu

Porcie boli veľké, ceny mierne a je až neuveriteľné, čo dokáže rodinka skonzumovať po ostrej horskej túre. Načapované bolo nad čiarku a obrus bol čistý. Len ma pobavilo, keď som počula od vedľajšieho stola spomínať úplne zhodné meno, "koho by sme mali na nich poslať" a od iného stola nezabudnuteľný citát pre pamätníkov od Kopeckého z "Kabaretu u dobré pohody":

"Vy tady máte provozního, vy tady máte vrchního, ale vy tady nemáte KUCHAŘE!!!"

A tak si človek začne vážiť vlastnú útulnú kuchyňu a nedeľné obedy, čo si navaril sám.

Zuzana Šubová

Zuzana Šubová

Bloger 
  • Počet článkov:  622
  •  | 
  • Páči sa:  86x

Nealternatívna mamina Zoznam autorových rubrík:  Nie súkromnéPod bielym krížomSlužobneDamalsPrivat

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

239 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

276 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu