
Nevyžadujem od reštauračných zariadení bežného typu veľa - stačí ak je jedlo jedlé. Nevyhľadávam stravovanie v tretích či štvrtých cenových skupinách, ale ani čašník nemusí mať frak a sevírovať miniporciu na maxitanieri s obligátnym hnedým ornamentom a lístkom mäty na čomkoľvek.
To sú hlavné dôvody, prečo som realitu televízneho hitu minulých rokov "Ano šéfe" nezažila. Očividne chyba, treba to skúsiť.
Lebo ono to existuje a je tam všetko.
Reštaurácia honosiaca sa označením indicko-taliansko-rakúska kuchyňa. (Presne to, čo je vždy zdôraznené, že nikto nevie všetko)
V pracovný deň v čase večere obsadenie len turistami. (Reštaurácia znalcov "kdo to zná, ten tam nejí")
Objednávka z celej škály poskytovaných kuchyní: rybie kari, kuracie kari, pizza s tuniakom, pizza diavola, vyprážaný rezeň - nech si to užijeme.
Kuracie kari: Varené kura poliate kari omáčkou očividne proveniencie Uncle Bens posypané čili korením. Ryžu z varného sáčku obvykle nepoznám, ale keď mi ho tam kúsok nechajú, tak ho identifikujem.
Rybie kari: Presne to isté, len miesto vareného kuraťa kus rybieho filé nie celkom rozmrazeného. Ktovie, možno to bol pôvodne rybí prst, len olúpali prézle.
Pizza s tuniakom: (Zásada: "Nedávať si pizzu v reštaurácii, kde nemajú pec" - nemali). Cesto očividne z mrazeného polotovaru a pečené asi v mikrovlnke, pretože bolo vlažné, vláčne a mrtvolne biele. Biele bolo aj údajné tuniačie mäso, takže ak v príslušných horách nepestujú tuniaky-albíny, bolo to tiež filé.
Pizza diavola: Úplne prevratný recept - "Margerita Mrazáková" s pridaním papričiek obvykle nazývaných baranie rohy.
Vyprážaný rezeň: Tiež pôvodom z mrazáku, zjavne vypražený v tej istej fritéze ako hranolky, ktoré boli ako príloha, inak sa kúsky prézlí pripečené k hranolkám vysvetliť nedajú. Ale z celej ponuky najjedlejší.
Porcie boli veľké, ceny mierne a je až neuveriteľné, čo dokáže rodinka skonzumovať po ostrej horskej túre. Načapované bolo nad čiarku a obrus bol čistý. Len ma pobavilo, keď som počula od vedľajšieho stola spomínať úplne zhodné meno, "koho by sme mali na nich poslať" a od iného stola nezabudnuteľný citát pre pamätníkov od Kopeckého z "Kabaretu u dobré pohody":
"Vy tady máte provozního, vy tady máte vrchního, ale vy tady nemáte KUCHAŘE!!!"
A tak si človek začne vážiť vlastnú útulnú kuchyňu a nedeľné obedy, čo si navaril sám.