
Hliva ustricová je super huba, dá sa využiť na všeličo.
Len by sa nemala zabudnúť vzadu v chladničke.
Takže čo s ňou, keď práve žiadne hríbové jedlo nebolo v pláne?
Udusíme cibulku do sklova. Pridáme zelenú časť póru, soľ a provensalske byliny /lepšie sú čerstvé/.
Nakrájame hlivu na drobné kúsky, pridáme k dusiacemu sa póru a prichutíme sladkou paprikou.
Pridáme toľko vody, aby to zospodu nepriharalo a dusime do mäkka. Hliva pustí šťavu, takže nemusíme pridávať nič, ale ak to radi kyslé, pridáme kyslú smotanu a šťavu z pol citróna.
Výsledok je guláš alebo perkelt /podľa toho, či sme smotanu pridali alebo nie/, výborné je to s cestovinami - napr. penne.
Hliva sa už netvári nijak a stravníci spokojne.