Čo so zúfalo sa tváriacou hlivou ustricovou

recept

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)
Obrázok blogu

Hliva ustricová je super huba, dá sa využiť na všeličo.
Len by sa nemala zabudnúť vzadu v chladničke.
Takže čo s ňou, keď práve žiadne hríbové jedlo nebolo v pláne?

Udusíme cibulku do sklova. Pridáme zelenú časť póru, soľ a provensalske byliny /lepšie sú čerstvé/.
Nakrájame hlivu na drobné kúsky, pridáme k dusiacemu sa póru a prichutíme sladkou paprikou.
Pridáme toľko vody, aby to zospodu nepriharalo a dusime do mäkka. Hliva pustí šťavu, takže nemusíme pridávať nič, ale ak to radi kyslé, pridáme kyslú smotanu a šťavu z pol citróna.
Výsledok je guláš alebo perkelt /podľa toho, či sme smotanu pridali alebo nie/, výborné je to s cestovinami - napr. penne. 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hliva sa už netvári nijak a stravníci spokojne. 

Zuzana Šubová

Zuzana Šubová

Bloger 
  • Počet článkov:  622
  •  | 
  • Páči sa:  86x

Nealternatívna mamina Zoznam autorových rubrík:  Nie súkromnéPod bielym krížomSlužobneDamalsPrivat

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu