reklama

O šťastí

Nič nie je krajšie ako rozdávať šťastie mnohým ľuďom. Beethowen

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Šťastie - čo to vlastne je? Definíciu nepoznám, neviem, či ju niekto niekedy objavil. Podľa mňa je šťastie ako tabuľková čokoláda, o ktorú sa delíme o svojou rodinou a priateľmi, ale na rozdiel od tej v obchode, túto nemôžeme zjesť, pretože nie je na predaj. 

Cieľom človeka je robiť druhého šťastným. Zo všetkých sladkostí mám najradšej čokoládu, pretože sa môžem podeliť s každým a nemať strach, že by sa niekomu neušlo. Podeliť sa je taká zvláštna ľudská vlastnosť. Je to schopnosť dať kúsok zo seba tomu druhému, ktorého kosí smútok alebo len tak. Bola som naučená dávať a nečakať odplatu, pretože keď darujete zo srdca, tak sa vám to vráti v podobe úsmevu na tvári obdarovaného. A vás bude hriať pokoj na duši už navždy. Neviem ako je to u vás, ale u mňa to funguje. Nespočíva však len v čokoláde, ale aj iných veciach, ktoré nás obklopujú všade naokolo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je to napríklad aj úsmev - jednoduchý výtvor mimiky, a predsa schopný vyčariť radosť na tvári nešťastného a následne aj na vašej. Šťastie je ako listy na stromoch, po celý rok ho rozdávate a na jeseň, keď listy opadnú tak znovu čakáte na príchod jari, aby ste znovu mali plný ruksak čokolády rozdelenej na dieliky, o ktoré sa s radosťou a chuťou vždy podelíte.

Tak rozdávajte šťastie a uvidíte, že čoskoro, keď sa vám čokoláda minie, bude ruksak naplnený nepominuteľnou radosťou, že ste niekoho potešili a dali mu kúsok zo seba.

Veronika Svabyova

Veronika Svabyova

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Dobry den, volam sa Veronika a mojou zalubou je pisanie. Tu vam ponukam jeden z mojich vytvorov :-) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu