reklama

Chorvátske rameno

Predstavte si ten pohľad. Bratislava sa mení zo dňa na deň, z hodiny na hodinu. Už ani nestíhame sledovať, čo všetko tu vzniká. Doteraz sme sa ako tak vyznali, stačilo povedať „stretko na Mierku o šiestej alebo „dajme si spicha na Hraničku a každý vedel kam dobehnúť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Postupne však ani stály Bratislavčania sa nestačia vyznať v nových názvoch. Millennium, Istropolis, Incheba či Kukuričňák sa už akosi vžili. Rovnako i názvy obchoďákov ako Aupark, Avion či Polus, ale skúste mi povedať také Petržalka City, Eurovea Phase, Trinity či dokonca Hilton. To už mnohí z nás zaváhajú. Ale to všetko sa plánuje. Celkovo som to rátala a vyšlo mi číslo 97. 97 nových dominánt na území Bratislavy. Poviete si, že to je super. Konečne sa to rozbehlo, začíname byť veľkomestom. Skutočne. Stavebné spoločnosti majú teraz raj na zemi. Nestačia ani dostavať jedno a už majú objednávky na druhé. Rovnako aj realitné kancelárie. Ceny stúpajú do závratných výšok a mnohým z nás sa zakrúti hlava nad tým, kde nato vziať. Prednedávnom som čítala reakciu jedného predstaviteľa realitnej kancelárie. Sťažoval sa na prístup kupujúcich. Vraj vždy povedia nižšiu sumu, ako v skutočnosti môžu investovať. Potom je vraj výber obmedzený. Trápila ho nedôvera zákazníkov. Keď tak nad tým uvažujem, ani sa im nedivím. Veľmi často ponúkajú jednu nehnuteľnosť za rozličné ceny. Čo sa týka výstavby, pozrite si stránku http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=438515 , kde uvidíte najnovšie návrhy dominánt. Možno povedať, že Praha má svoj Václavák, Viedeň má svoj Práter, ale Bratislava bude celá IN.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale o tom som vlastne ani nechcela hovoriť. Chcela by som sa vrátiť k môjmu predchádzajúcemu článku ohľadom výstavby pri Chorvátskom ramene. Nedá mi to a keďže stále sa dá niečo urobiť, chcem vyzvať ľudí, aby podporili snahu o zachovanie príslušného územia v jeho pôvodnom stave. Prečo? Aj kvôli mojim a vašim deťom. V minulom roku som spolu s ďalšími troma mamičkami rozbehla niekoľko aktivít na revitalizáciu okolia pri tomto ramene. Napísali sme niekoľko projektov, oslovili sme niekoľko nadácií. S ľútosťou musím konštatovať, že žiadne finančné prostriedky sa nám nepodarilo zohnať. Tak sme aspoň vložili pár našich vlastných z rodičovských príspevkov, keďže sme všetky na materských dovolenkách, a podarilo sa nám aspoň čiastočne obnoviť detské ihrisko na jeho brehu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Našim zámerom je však viac. Chceme vytvoriť zelenú zónu. Ak by bolo možné, tak na oboch brehoch ramena. Súčasťou by bolo rekonštruované ihrisko a náučný chodník, kde by boli rozličné dreviny aj s popisnými tabuľkami, aby sa naše deti dozvedeli viac. Na všetko ale samozrejme treba financie. Keďže mesto nie je ochotné prispieť, chceli by sme aj prostredníctvom tohto blogu poprosiť všetkých o pomoc.

Teraz si poviete: „Á zase niekto chce ťahať z nás peniaze. Nič nedám." Áno, aj to je odpoveď. Ale nie je to tak. Samozrejme, že by sme uvítali sponzorov, ktorí by pomohli, ale chceme osloviť aj vás ostatných. Nechceme ťahať z vás peniaze a ničiť už aj tak dosť Váš zaťažený rodinný rozpočet. Vieme, že mnohí máte starosti ako vyžiť do ďalšej výplaty. Preto Vás chceme poprosiť, či by ste nemohli nám venovať aspoň 2% z daní.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najväčším problémom však je, že aj keby ste poukázali príslušnú čiastku, daňový úrad nie je schopný rozlíšiť jednotlivé účely a posiela vždy kompletný balík financií na jednotlivé občianske združenia a nadácie. Preto by sme vás chceli poprosiť, ak by ste boli ochotní nám pomôcť a podporiť našu snahu, potrebovali by sme vedieť príslušnú čiastku a adresu daňového úradu. Napr. 300,- Sk a daňový úrad Bratislava V. Nie, nechceme vedieť vaše adresy či mená, nechceme vytvárať žiadnu databázu a potom ju poskytovať agentúram či iným spoločnostiam za účelom zasielania rozličných reklám a podobne. Našou snahou je len rozvoj tejto mestskej časti a zachovanie prírodného koridoru okolo Chorvátskeho ramena. Samozrejme, ak by ste mali záujem, budú uverejnené aj vaše mená ako sponzorov či prispievateľov na našom bludisku na detskom ihrisku. A ak by ste mali záujem, radi Vás privítame aj na ihrisku. Príďte sa pozrieť aby ste sa presvedčili o nás. Adresa na zasielanie údajov ohľadom príslušnej čiastky a adresy daňového úradu je dryada13@hotmail.com. Ešte raz Vám všetkým ĎAKUJEME.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Všetky informácie ohľadom 2% z daní je možné zistiť na:

http://www.rozhodni.sk/index.php?&MId=1&Lev1=1&Ind1=54&P=index,sl,

Na bližšie zorientovanie sa, uvádzam :

1. právnické osoby - vypĺňajú prijímateľov priamo v daňovom priznaní:

názov organizácie: Mládežnícka organizácia Päť Pé

adresa: Bezručova 9, 811 09 Bratislava

právna forma: občianske združenie

IČO: 31815723

môžu v daňovom priznaní vyplniť rozdelenie poukázanej dane v prospech 3 organizácii, ak chcú viac - priložia list papiera, na ktorom vyplnia všetky potrebné údaje. minimálna suma je 250,- Sk

2. fyzické osoby, ktoré si sami podávajú daňové priznanie - vypĺňajú prijímateľov 2% priamo v daňovom priznaní :

názov organizácie: Mládežnícka organizácia Päť Pé

adresa: Bezručova 9, 811 09 Bratislava

právna forma: občianske združenie

IČO: 31815723

poukázať 2% môžu len v prospech 1 osoby, minimálna suma je 100,- Sk riadne vyplnené tlačivo na daňové priznanie sa podáva v mieste bydliska do 31.3.2007, v tomto termíne je potrebné aj zaplatiť daň

3. zamestnanci - TU JE TO TROCHU ZLOZITEJSIE:

- do 15.2.musia požiadať zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania

- pritom požiadať zamestnávateľa, aby im vystavil tlačivo Potvrdenie o zaplatení dane

- z potvrdenia zistia sumu, ktorú môžu poukázať - musí byt minimálne 100,- Sk

- vyplnia tlačivo Vyhlásenie:

názov organizácie: Mládežnícka organizácia Päť Pé

adresa: Bezručova 9, 811 09 Bratislava

právna forma: občianske združenie

IČO: 31815723

- obe tlačivá pošlú na daňový úrad v mieste bydliska do 30.4.2007

Panoramatický pohľad na bludisko na našom ihrisku   

Obrázok blogu

Angelika Švajdlenková

Angelika Švajdlenková

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mamička na materskej dovolenke. Viacej o mojej rodine nájdete na http://sk.svajdlenka.com. Zoznam autorových rubrík:  IhriskoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu