reklama

To be continued

Divný čas - prelom rokov. Bilancujeme odchádzajúci rok a plní očakávania sa vrháme do toho nového, aby sme na jeho konci zas len smutno bilancovali.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Takže takto nejako som sa dostala až sem aj ja. Mám to o to horšie, že ma tento rok čaká aj tridsiatka. Nie že by to bol nejaký prelomový medzník v mojom živote, ale... A do toho všetkého som darom dostala aj ostatnú knihu v súčasnosti najslávnejšieho slovenského autora, Matkina. Sa musím priznať, že je to moja prvá a možno i posledná od tohto autora, ktorú som prečítala. Dôvodov je viacero, ale Miluj ma ironicky ma naštartovala aspoň napísať niečo. Nie že by som sa hrala na spisovateľku, ale bolo tam viacero vecí, s ktorými som súhlasila a viacero, ktoré som apriori odmietla a rozmýšľala som, v ktorých geografických šírkach a spoločenských výškach sa pohybuje.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Takže tridsiatka na krku, milostný život aj mojou vinou na bode mrazu a blížiaci sa k záporným hodnotám. A zrazu Matkinove rady, ako správne milovať. Viem, že je to prisilné vyjadrenie, ale aj z kontextu treba vedieť správne vytrhnúť. A táto súhra náhod i nenáhod ma prinútila pozastaviť sa nad svojim milostným životom a možno sa aj poučiť. Síce tomu veľmi neverím, ale aj neviera je lepšia ako nič.

S milostným životom sa mi spájajú od detstva vŕzgajúce postele a búrlivá hádka milencov. Oba javy nemám rada, takže jeho slasti a utrpenia som sa rozhodla užívať pomerne neskoro. Nerátajúc pubertálne zahorenie k jednému moravskému klukovi, ktoré zostalo aj vďaka socialistickej výchove na báze platonickosti. Dokonca aj rok na vysokoškolskom internáte zo mňa spravil intelektuálku, keď som sa ako nádejná matematička začala venovať humanitným vedám. Radšej som si demonštratívne ostrihala vlasy a la vojak c. a k. armády. Tým pádom mi žiadne ani len náhodné láskavé či láskyplné zahorenie nehrozilo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prestup na filozofiu pokračoval v nasadenom tempe, už som sa na intelektuálku nemusela hrať, už som sa ňou stala. Tu niekde nastal aj môj posun v myslení, teda vo fabulovaní. Aby som sa vyhla trápnym otázkam na svoj iný ako študentský život, vymyslela som si ženatého milenca. Bolo to také preskočenie z dažďa pod odkvap, pretože ironické poznámky na vek mojich "milencov" nemali konca kraja. Bola som známa záľubou na starších chlapov. Zistila som, že tá dosť iritovala mladých chalanov, ktorí sa snažili ma presvedčiť, že mladí sú dobrí. A nastal dosť výrazný problém pre mňa. Pretože ako panna ťažko presvedčím mladého chalaniska, že moja záľuba bola aj reálna. Zistila som, že panenstvo je na obtiaž. Bolo treba rýchlo zohnať niekoho, kto bude z toho ešte aj natešený. Ak by som všetky moje problémy riešila tak promtne, tak mi je sveta žiť. Do mesiaca som si našla obeť, ktorá sa pokladala za predátora. Jasné, že bol ženatý a ešte aj sukničkár, takže som vedela, že ten mi neublíži. K tomuto aktu som sa postavila čisto pragmaticky, pánka to na chvíľu vzalo, ale jeho túžba dobýjať nové územia ho rýchlo vyliečila. Bola som voľná a otvorená pre ostatných, mala som 23 a život pred sebou...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Človek by predpokladal, že si začnem užívať priehrštím študentského života so všetkým, čo k nemu patrí. Ale ja nie, masové športy neboli nikdy pre mňa, som silný individualista. Takže som si ešte počkala a skončila som presne tak, ako som sa predstavovala na vysokej škole. Ako milenka ženatého otecka 2 detí. Nechválim sa tým, len konštatujem. Napriek počiatočným pravidlám, ktoré hovorili iba o potrebách, nie o láske, sa tam tá láska vmotala. Sa priznám aj z mojej strany. Ešte šťastie, že môj egoizmus je silná káva a nežiadala som rozvod a iné zásadné veci. Povedzme si otvorene, vyhovovalo mi, že som nemusela prať špinavé ponožky či podobné praktické veci praktizovať. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A medzitým zopár jednonocových lások. Napriek relatívne dobrému vzdelaniu a možno aj akej-takej inteligencii som verila, že som ich osudová. Bola som veľmi ďaleko od pravdy, ale vtedy ma to uspokojovalo. Jasné, že ženatý milenec nepochyboval o mojej vernosti, v skutočnosti by ste ma za drahý peniaz kúpili. Ale tiež, aby som nepôsobila úplne bezcitne, až taká beštia nie som, myslím, mi môj "drahý" spôsobil zopár sklamaní, z ktorých som sa liečila práve tou pragmatickosťou a následne mu ich vracala a niekedy aj s úrokmi. Trhové hospodárstvo je sviňa vec.

Už takmer 7 mesiacov nie sme spolu. On sa z toho nevie spamätať, možno aj preto, že som bola nízkonákladová. Odvtedy som sa vrhla do práce, chcela sa stať osudovou pre 3 chlapov, ale zas nič, nebojte, ja z toho vyrastiem, možno.

Svetlana Ivanová

Svetlana Ivanová

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

som... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu