reklama

SAS zaregistrovaná, zastavme Ficoviatan

Po stretnutí prípravného výboru 10. novembra Rišo Sulík ohlásil zakladanie novej strany. Niekoľko mesiacov príprav, pred aj po ohlásení, sa pomaly a isto premenili na výsledok. Sloboda a solidarita (SAS) v uplynulých dňoch požiadala ministerstvo vnútra o svoju registráciu a dnes sa tak aj stalo. So SAS začína nová éra liberálnej politiky na Slovensku. SAS je začiatkom novej pravice.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)

Niektorí mi prednedávnom písali a hovorili, že vznikom SAS sa trieštia sily. Myslím si opak. Aj keď sa mladými liberálmi odmietnutá „Liga“ medzitým zaregistrovala, veľkú perspektívu jej nedávam. Vznikom SAS sa liberálny politický priestor vykryštalizoval do čistej podoby. Roztrieštení zostávajú konzervatívci, nejednotní sú kamaráti z ľudoveckej frakcie. Pohybujem sa v liberálnych kruhoch mnoho rokov a som presvedčený, že SAS urobí konečne dobré meno liberálnej politike. Takú priateľskú a podpornú atmosféru, ako v posledných týždňoch, som ešte nezažil. Vďaka SAS je už teraz život viacerých ľudí hodnotnejší o množstvo priateľských vzťahov. Stranu tvoria nové tváre, odborníci a čistí ľudia. Nechce medzi seba komunistov a pripravuje kvalitný program. Chystá ambiciózne referendum. Je akousi novou nádejou a potvrdením, že s čistými ľuďmi sa dá ísť do slovenskej politiky. Nie je internetovou stranou, má reálnych členov a sympatizantov po celej krajine, okrem toho skupina na Facebooku má viac ako 3.200 členov. Podporou pre stranu je viac ako dvestoštyridsať mladých liberálov z celého Slovenska. Mladí liberáli so svojimi kontaktmi chcú strane otvárať dvere do európskych liberálnych organizácií. Onedlho naplno rozbehne svoju činnosť ustanovujúcim kongresom a predstavením zaujímavých kandidátov do europarlamentu s lídrom kandidátky Jánom Oravcom. Slovenskí liberáli majú reálnu šancu získať minimálne jeden poslanecký euromandát.

Čakajú nás tento rok troje volieb, ktoré môžu rozhodnúť o ďalšom smerovaní našej krajiny. Liberáli chcú prispieť k tomu, aby Slovensko nemalo dvadsať rokov po Nežnej revolúcii ohýbačov chrbátov v politike. Budú sa snažiť presviedčať ľudí a brzdiť snahy, aby štát a politici čoraz viac zasahovali do našej SLOBODY. Zastaviť slovenský Ficoviatan.

Liberálna SAS ide do politického boja s rozumnými riešeniami. Pravica je slabá, nech žije SAS!

Richard Švihura

Richard Švihura

Bloger 
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Tolerantný, otvorený a liberálne zmýšľajúci človek s veľkou láskou k slobode a prírode, rybár a milovník vína. Zoznam autorových rubrík:  TOKAJ / Výborné vínoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu