reklama

Úspech SaS je najväčším úspechom slovenských liberálov

V nedeľu 17. októbra 2010 sa v Bratislave konal kongres združenia Mladí liberáli. Bilancoval viac ako osemročnú existenciu združenia a uskutočnil generačnú výmenu vo vedení. Mladí liberáli sú pevnou súčasťou politického mládežníckeho spektra. Úzko spolupracujú s ďalšími liberálnymi a „pravicovými“ organizáciami. Združujú viac ako 400 členov zo všetkých regiónov Slovenska. Sú členom mládežníckej platformy Európskej liberálnej strany (ELDR) - Európskej liberálnej mládeže (LYMEC) a Medzinárodnej federácie liberálnej mládeže (IFLRY).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Kongresu predchádzala odborná konferencia, ktorú liberáli organizovali spolu s dlhoročným partnerom - nemeckou Nádaciou Friedricha Naumanna. Kongres si zároveň zvolil nové predsedníctvo združenia. Delegáti kongresu si zvolili za predsedu Mladých liberálov doterajšieho zahraničného tajomníka Pavla Szaba z Nitry. Podpredsedom sa stal Jozef Dzuriš z Prešova, zahraničným tajomníkom Ján Demko zo Žiliny, ďalšími členmi predsedníctva Tímea Gurová, Tomáš Beck, Michal Nižňan, Ján Tralich, Roman Balogh.

Liberáli zablahoželali strane Sloboda a Solidarita (SaS) k piatkovému prijatiu do ELDR. ELDR tvorí v Európskom parlamente spolu s Európskou demokratickou stranou (EDP) politickú frakciu - Alianciu liberálov a demokratov za Európu (ALDE).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Niekoľko rokov sme sa intenzívne zaoberali budúcnosťou liberálnej politiky na Slovensku. Želali sme si vznik serióznej liberálnej strany, čo sa nám aj splnilo. Mladí liberáli sa aktívne podieľali na vzniku strany Sloboda a Solidarita. Strana nie je bez chýb, ale učí sa. Napriek všetkému je pozitívnym prvkom v slovenskej politike. Sme veľmi radi, že strana uspela vo voľbách. Liberáli na Slovensku majú za sebou úspešné obdobie, ale pred sebou ešte veľa veľa práce. Kto pozná existenciu doterajších slovenských liberálnych politických strán vie, že úspech SaS je najväčším úspechom liberálov na Slovensku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako bývalý predseda Mladých liberálov ďakujem všetkým priateľom a priaznivcom za spoluprácu. Odchádzam do „mládežníckeho“ dôchodku s dobrým pocitom. Verím v úspešné ďalšie fungovanie združenia. Aby tu Mladí liberáli boli aj o 20, 30, ... rokov. Želám veľa síl, odvahy, trpezlivosti, ale aj pokory, nám všetkým – slovenským liberálom.

Richard Švihura

Richard Švihura

Bloger 
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Tolerantný, otvorený a liberálne zmýšľajúci človek s veľkou láskou k slobode a prírode, rybár a milovník vína. Zoznam autorových rubrík:  TOKAJ / Výborné vínoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu