reklama

Fico zavádza, tvrdí Raši

Neviem posúdiť, do akej miery je prasacia chrípka výsledkom sprisahania farmaceutických firiem či numerológov. A nie je to ani cieľom tohto článku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)

Na jednej strane jej šírenie a počet obetí zďaleka nedosahuje pôvodné katastrofické prognózy. Na druhej strane, globálna autorita (Svetová zdravotnícka organizácia) si naďalej stojí za svojím rozhodnutím, ktorým vyhlásila pandémiu.

V októbri 2002 primár neurológie z bratislavskej fakultnej nemocnice Juraj Štofko ponúkol médiám bulvárne sústo: očkovanie proti chrípke podľa neho môže spôsobiť ochrnutie, dokonca až smrť. Vyvolal tým veľkú nevôľu v radoch odborníkov, na druhej strane sa toto jeho vyjadrenie stalo vyhľadávaným argumentom v radoch tzv. antivakcinačnej lobby. Štofkove vyjadrenie odradilo časť ľudí od očkovania proti sezónnej chrípke.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ten istý Štofko je poradcom premiéra pre zdravotníctvo. Ak dnes Robert Fico hovorí o konšpirácii farmaceutického priemyslu, opakuje len Štofkove slová spred siedmich rokov. Ak by si ich bol osvojil už vlani v septembri, Slovensko mohlo ušetriť bezmála štvrť miliardy korún...Iste, po bitke je každý generálom. Predseda vlády vo februári 2010 hovorí o humbuku, hoci 9. septembra 2009 na rokovaní vlády odobril nákup milióna vakcín za 7,6 milióna eur. Dokonca ešte 27. januára 2010 schválila vláda pod jeho vedením Správu o nákupe pandemickej vakcíny, v ktorej Richard Raši  píše: „Objavili sa však informácie, ktoré boli nepresné a zavádzajúce, ktoré určite nepomohli verejnosti ku kladnému prístupu k očkovaniu. To však svedčí o serióznosti konkrétnych médií a niektorých ľudí, ktorí takéto informácie verejnosti poskytli."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pred Richardom Rašim teda stojí nielen úloha presvedčiť Roberta Fica, že jeho prasaskepticizmus „nie je úplne správny." Mal by mu tiež vysvetliť, prečo jeho „informácie" verejne označuje za zavádzajúce a dokonca spochybňuje serióznosť jeho osoby prirovnávaním k (bulvárnym) médiám.

I keď… je tiež faktom, že v tomto príbehu je názor Richarda Rašiho úplne nepodstatný.

Tomáš Szalay

Tomáš Szalay

Bloger 
  • Počet článkov:  132
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Kedysi som pripravoval reláciu ZEM, bol som členom reformného tímu ministra Zajaca. Dnes pracujem ako analytik v Health Policy Institute. Milujem hudbu (najmä sixties), hrubé knižky a puding s ovocím. Môj Google profilMôj blog Zoznam autorových rubrík:  Populárna vedaHudbaZdravotníctvoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu