reklama

Hľadanie zamestnania

Som nezamestnaný asi štyri mesiace. No čo už nezhodol som sa so šéfom. Prišiel som však na to že nájsť prácu je fakt veľmi náročne.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Denná tlač
Asi najrýchlejšou možnosťou je kúpiť si nejaký regionálny denník a skúsiť niečo obvolať. Problém je v tom že niekedy tam človek nenájde žiaden poriadny inzerát alebo len inzeráty typu ponúkam prácu. Keby som mal volať na každý jeden tak prídem o majetok. Ďalším problémom je aj aktuálnosť tých inzerátov. Stretol som sa stým, že som si kúpil noviny ráno, otvoril ich a hneď volal.
No z telefónu sa mi ozvalo že je to už neaktuálne. Jednoducho smola.

Internet
Ďalšou možnosťou je starý dobrý internet. Je nespočetné množstvo stránok ktoré obsahujú množstvo inzerátov. Výhodou je , že väčšinou je tam podrobne opísaná daná pozícia aj s požiadavkami na uchádzača. Je to však zdĺhavý proces. Pošlete spoločnosti žiadosť spolu so životopisom a čakáte. Vo väčšine prípadov čakáte márne a nikto sa vám ani len neozve že zaevidoval váš záujem. V lepšom prípade vás pozvú na pohovor a na konci vám povedia či sa ozvú alebo nie. Osobne sa mi stalo, že ma ubezpečili že sa určite ozvu ale to sa nestalo. A nešlo len o malé firmy. A nejako podobne to je aj s agentúrami.

Na nervy
Po týchto skúsenostiach dostane vaša psychika poriadne zabrať ale netreba zúfať a skúšať ďalej. Skôr či neskôr sa to určite podarí.
Chcem len podotknúť, že nie som nejaký nevzdelaný človek ktorý nikdy nepracoval a mám za sebou rôzne skúsenosti a znalosti.

Peter Szép

Peter Szép

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som Košičan. Som na to hrdý aj keď mi to v živote nepomôže Zoznam autorových rubrík:  F1SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu