reklama

Pustý hrad

Pustý hrad je zrúcanina nad Zvolenom, nazývaný aj ako Zvolenský hrad. Parkovisko,odkiaľ sa začína turistický chodník vidieť už z hlavnej cesty. Dúfali sme, že tu nestretneme veľa turistov..a tak aj bolo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

K Pustému hradu sa dostanete po modro označenom chodníku od parkoviska a je strednej náročnosti. Začína sa drevenými schodmi pri parkovisku. Cestička vedie lesíkom až po Dolný hrad . My sme sa stavili pri každej vyhliadkovej "plošine" a spravili sme si kopu fotiek s výhľadom na mesto a okolie.

Smerom na Dolný hrad
Smerom na Dolný hrad (zdroj: A.Sz.)
Smerom na Dolný hrad
Smerom na Dolný hrad (zdroj: A.Sz)

Dolný hrad poskytuje miesto na oddych a keď patríte medzi Casherov, tak tu nájdete aj nejaké ukryté krabičky. Vraj tu stráži zakliaty mních svoje poklady, ale tie naše krabičky teda nikto nestrážil :-)

Dolný hrad
Dolný hrad (zdroj: A.Sz.)
Dolný hrad
Dolný hrad (zdroj: A.Sz.)

Strmým kopcom sa dostanete z Dolného hradu na Horný hrad. Posledných pár metrov dajú zabrať schody, ale za ten výhľad to stojí.
Rozlohou je Pustý hrad jeden z najväčších hradov na Slovensku. Navštívili sme už viacero zrúcanín, ale táto má niečo do seba. Rekonštrukcia ešte stále prebieha, ale je tu množstvo miest na sedenie a tiež nechýbajú informačné tabule. Sme vo výške 570m.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Horný hrad
Horný hrad (zdroj: A.Sz.)
Horný hrad
Horný hrad (zdroj: A.Sz)
Horný hrad
Horný hrad (zdroj: A.Sz)

Scenérie sme sa nevedeli vynadívať a za to šľapanie do kopca nám to určite stálo. Pofotili sme si okolie, osviežili sme sa, zjedli sme domácu klobásku (áno,ako správny turisti) a vybrali sme sa ďalej po modrej. Ak sa chcete dostať späť na parkovisko tak treba ísť smerom na Zvolen/Pod dráhami.

Smerom k parkovisku
Smerom k parkovisku (zdroj: A.Sz)
Pri informačnej tabuli
Pri informačnej tabuli (zdroj: A.Sz)

Cestu dole k parkovisku sme zdolali prechádzkovým tempom. Kochali sme sa prírodou. Celá túra od parkoviska po Horný hrad a späť nám zabrala necelé 3 hodiny už aj s pauzou na oddych a množstvom prestávok na fotenie. Pozrite si fotky a uznajte - oplatí sa navštíviť, že?

Alžbeta Szomolaiová

Alžbeta Szomolaiová

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  114x

Vo voľnom čase sa venujem cestovaniu, čítaniu, vareniu, maľovaniu, turistike a Geocachingu. Rada by som sa s vami podelila o svoje zážitky a možno aj prispela nápadmi kde sa ubytovať, kde sa chutne najesť a čo určite v danom meste navštíviť. Zoznam autorových rubrík:  CestovanieTuristikaMoto zážitky

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu