reklama

Prvý deň po prvý raz na internáte (triedenie spomienok)

Rada mám chvíle, keď sa odhodlám robiť poriadok vo svojich policiach. Triedim staré dokumenty, zošity zo základnej školy a podobné „nepotrebnosti ktoré si s nostalgiou nechávam na presne také chvíle, keď mi počas upratovania prídu pod ruku a výborne sa zabavím, či zaspomínam pri ich čítaní. Včera som naďabila na jeden zošit spred šiestich rokov, kde som si zapísala moje prvé dojmy z internátu. Vtedy ešte čerstvá prváčka na vysokej škole. Dva dni po príchode z „ďalekého východu (Humenného) do nášho „veľkomesta (Bratislavy):

Písmo: A- | A+
Diskusia  (41)
Obrázok blogu

7.9.2001; 18:30, Mlynská dolina
Bývam v bunke, na trojposteľovej izbe. Okná akosi netesnia (rozumej: nejdú zavrieť) a tak mrznem. A vraj, že: „Však len počkaj, uvidíš jak je v tej Bratislave horúco," vraveli mi naši. S pomyslením, že susedia o dva poschodia vyššie majú okenný otvor bez výplne vôbec, moju izbu beriem ako veľké šťastie a dávam si radšej teplejší sveter bez reptania.
Dve tretiny balkónu mám zapratané akýmisi strojárskymi haraburdami, snaha tam ísť a nadýchať sa čerstvého vzduchu sa nevypláca. Trošku som síce snorila po zaujímavostiach, ale po nadšení, keď som pod tým bordelom objavila chladničku, a následne sklamaní, keď sa ukázala jej nefunkčnosť, ma už viac balkón nezaujíma.
Každá máme stolík a k nemu stoličku. Moja je LTT funkčná - zvyšné dve som pre istotu neskúšala. Aj pohľadom sa dá rozlíšiť, že moja je „the best". Nuž, kto prv chodí, ten prv berie...
Máme len jednu stolnú lampu, použiteľnú tak akurát ako zbraň proti votrelcom. Tvrdá je, ťažká je... a hlavne je bez životupotrebných drôtov. Policu máme tiež jednu. Na zemi. A neviem nájsť žiadne stopy na stenách, kde bola, alebo kde by vôbec mohla byť.
Skrine na šatstvo sú však super. Lepšie je ich nakresliť ako popisovať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Ležiace skrine nie sú až taký problém. Spodná sa však tvári, že návrat do pôvodnej polohy asi neprežije v celku.

Jedny skriňové dvere sú v izbe, nemajú však pánty, dvoje som našla na balkóne, drevotrieska sa však s vodou asi nekamaráti, tak som to vzdala a vyšmarila aj tie prvé dvere tam, kam patria - k svojim dvom kolegyniam na balkón.
Zo stropu nám visí čosi podobné tankovým reťaziam. Ako to vôbec mohlo niekoho napadnúť, netuším. Bude to však výborný sušiak na bielizeň.
Hádam sa tu nescvoknem.

VYLIEZLO SLNKO
NAD LESOM
JA VEĽMI POTEŠIL
SA SOM Týmto „veršom" (ktorý bol naškrabaný vo výťahu) ukončujem svoj výsek z dojmov. Asi každý prvák, ktorý nikdy v živote ešte nevidel internát si takýto „kultúrny šok" odskúšal na vlastnej koži. :-)) A každému trvalo viac, či menej dní na to, aby to predýchal a prispôsobil sa. Na počudovanie - zvykla som si celkom rýchlo a scvoknúť som sa našťastie nescvokla :-)

Alena Technovská

Alena Technovská

Bloger 
  • Počet článkov:  89
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Humenčanka žijúca v Bratislave Karlsruhe. Večne nespokojná a nekonečne zvedavá.Ročník 1982. Moje fotky nájdete TU. Zoznam autorových rubrík:  zaujalopoviedkaOMRVINKYsúkromnétakí i onakípohrala som satrochu odbornemoje rodné mestoKaždý niekedy blbnepotulky Bratislavouz Darovho denníka :-)FOTOrozprávka na NEDEĽU

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu