reklama

Zaspala som

Otváram oči s blaženým pocitom, ako som sa len dobre vyspala. Pozerám na budík - 7:49 Uhm. Čooo? Koľko? Ešte raz pozriem na to - 7:49 Siahnem na stôl po náramkové hodinky - 7:50 Šľaka! Asi je to pravda. Už som mala 20 minút sedieť v práci.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (23)
http://kevinwhoffman.com/images/animationStills/run1.jpg
http://kevinwhoffman.com/images/animationStills/run1.jpg 

Bežím do kúpeľne cez celúchodbu, upratovačka tam šibrinkuje mokrou handrou, dávam si pozor, aby som siopäť neotrieskala hlavu o kamennú podlahu prípadným pošmyknutím (ako sa miuž raz zadarilo), konečný cieľ - umývadlo som dosiahla bez nehody. Na wc aninejdem, tam upratovačka šibrinkovala pred chvíľou, mokro je všade. Žeby zaspalaaj ona? Obyčajne ju vídavam upratovať o pol siedmej. Pozerám ešte raz nahodinky, ale sedmička nie a nie sa zmeniť na šestku. Umývam friškom zuby,tvár... na vlasy sa už musím vykašľať. Dnes budem hájiť vodníkov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Utekám naspäť na druhý koniecchodby do izby. Hádžem na seba prvé, čo nájdem v skrini, na nohy športovésandále, nech sa mi dobre uteká za MHD. Popritom sa mi morčatá vyčítavo ozývajúa žiadajú jesť. Chudinky, ešte ževedia kvíkať dostatočne hlasno, inak by som na ne ozaj zabudla. Hodím im tampol veľkej uhorky, lebo piplať sa s napájačkou a dopĺňať vodu užnestíham. To im musí stačiť aj ako jedlo. Ešte im prihodím guču sena, zhrabnemzo stoličky kabelku, posledný pohľad na ten výbuch, čo v izbe zanechávam, 8:00zamykám izbu a opäť šprintujem po chodbe k schodisku. Ešte ma čakáminimálne pol hodina teperenia sa do Ružinova. Na takéto neskoré odchody som sičasy spojov nevypísala a tak netuším, kedy mi čo pôjde, nechávam to nanáhodu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Cestou premýšľam, prečo somvôbec zaspala, spomeniem si na mobil zabudnutý včera večer v práci. Ahaa,on je všetkému na vine. Nastavila som síce v noci náhradný budík, nopodvedomie zvyknuté, že mi do uška zaspieva Aznavour, odignorovalo ten náhradnýdrnčavý zvuk a snila som si sladko ďalej. Charles aj zaspieval, alev kancli na stole, čo mi bolo samozrejme prd platné. Medzitým utekám rovnoskrz park (kolegyňa sa potom smiala pri predstave, ako tam preskakujem kríčky),poza Bernolák skracujem cestu a dobieham rovno na 21-ku. Super, prišla sirovno po mňa. Na autobusovej stanici zas prestupujem na čerstvo prichodiacu 208-ku,čakanie nulové, mám výnimočné šťastie, aspoň že tak! V práci prikladámčipovú kartičku: 8:22. Uff. Môj doterajší rekord. Ešte pred polhodinouv posteli, dokazoval to stále čerstvý odtlačok vankúša na tvári,a teraz už v práci. Cestou do kanclu zdravím tetu bufetárku, ktorá miza chvíľu pripraví výbornú kávu a zachráni aj žalúdok pred ozývajúcim sahladom a môžem sa pustiť do práce.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vskutku zaujímavé bolo to včerajšie ráno. Teraz už len premýšľam, načo ja vlastne vstávam hodinu popredu,keď mi stačí napokon aj 10 minút na vychystanie? :-D

Alena Technovská

Alena Technovská

Bloger 
  • Počet článkov:  89
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Humenčanka žijúca v Bratislave Karlsruhe. Večne nespokojná a nekonečne zvedavá.Ročník 1982. Moje fotky nájdete TU. Zoznam autorových rubrík:  zaujalopoviedkaOMRVINKYsúkromnétakí i onakípohrala som satrochu odbornemoje rodné mestoKaždý niekedy blbnepotulky Bratislavouz Darovho denníka :-)FOTOrozprávka na NEDEĽU

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu