reklama

A predsa budú registrovaní :)

Česká republika sa včera podvečer stala prvou postkomunistickou krajinou, v ktorej bol inštitút registrovaného partnerstva osôb rovnakého pohlavia schválený.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (209)

Myslím si, že tento historický okamih má nielen právnu rovinu, ale aj rovinu ľudskú, partnerskú. Pre prvé páry, ktoré sa rozhodnú túto možnosť využiť pôjde skôr o krok symbolický, na ktorý mnohí čakali aj desiatky rokov.

Ja osobne držím českým homosexuálom palce, aby po akceptácii právnej prišla aj tá medziľudská. Verím, že aj na slovensku sa podarí podobný zákon presadiť a konečne budeme môcť o sebe hrdo vyhlásiť, že jednoznačne odmietame diskrimináciu homosexuálov. Dúfam ale, že ľudia už konečne zahodia predsudky a prestanú na homosexuálov pozerať ako na monštrá, promistuitné k..., ktoré sa producírujú v ružových šortkách, či deviantov obťažujúcich malých chlapcov. Takmer väčšina z nich sú celkom obyčajní ľudia a je prinajmenšom urážlivé a hanebné hádzať na nich krivé pohľady, či posmešné urážky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A tak ako som už raz tu napísal, napíšem aj teraz. Dajme predsudky bokom a pozerajme sa na homosexuálov ako na ľudí, neodsudzujme ich, kým ich nepoznáme osobne. Pevne verím, že sa to nám slovákom určite podarí...

Pé-es (alebo aj „disclaimer“): tento článoček je mojím osobným vyjadrením radosti a spokojnosti z prijatia tohto zákona. Je taktiež vyjadrením nádeje, že sa tak čoskoro stane aj na Slovensku.


Adam Teleki

Adam Teleki

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mladý a moderný človek .. hladám odpovede a nachádzam ešte viac otázok ;) Labužník, večná váha.. Zoznam autorových rubrík:  SociétéObjektívneVitaeVýlevka

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu