reklama

Ku koncu Štedrého večera

Je takmer polnoc. Celý rok sme sa tešili na Vianočné sviatky. Niektorí viac, niektorí menej. Menší už od septembra videli svietiaci stromček a pod ním hromada darčekov. Starší nekončiace fronty v obchodoch, večerné počúvanie pri posteli (či sa niekto zo sna nepreriekne), pečenie s trojtýždňovým predstihom a veľké upratovanie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Ja somdúfala, že aspoň na sviatky spomalím tempo a zhlboka vydýchnem. A keďsa znova nadýchnem nasajem pokoj, tichú radosť a pokoru. Že sa nejakýmzázračným spôsobom bude v ovzduší vznášať duch rodiny a porozumenia. Samozrejmesám od seba. Proste všetkých prestúpi Ježišov odkaz bratskej lásky. Bude naseba milí a navzájom trpezliví.

Je takmerpolnoc. Celý rok som sa tešila na Vianoce. Teraz sú tu.
Akspomalím, tak preto, lebo som konečne pochopila, že o dva druhy koláčovviac alebo menej – krajší večer to nebude. A aj pokoj a pokora budú,ale snažiť sa budem musieť v prvom rade ja. A keď sa to podarí, tak sabudem aj radovať a možno ani nie potichu. A nad Štedrovečerným stolomsa priam hmatateľne vznášal duch porozumenia, ale preto, lebo každý z nás urobilsvoj podiel. Boli a sme na seba milí a veľmi trpezliví. A nič z tohoneprišlo samo od seba.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tak som chcelalen krátko pripomenúť, že Vianoce nie sú o bohato prestretom stole na úkoruštvaných členov rodiny. Ani o kope darčekov pod stromčekom. Sú hlavne o rodinea Rodine. Tak sa podľa toho skúsme tento rok zariadiť. Aspoň sa pokúsme.


PS: Z písaniaVianočných prianí .. vlastne akýkoľvek prianí mám menšiu hrôzu. Mám pocit, ževeci, ktoré píšem vyznievajú ako neúprimné klišé. Sú to len slová – napísané napapieri alebo blikajúce na monitore. Napriek tomu ich píšem. Vždy dúfam, žeadresát „vie“, ako boli písané. Úprimne ...

Michaela Tischlerová - Bednárová

Michaela Tischlerová - Bednárová

Bloger 
  • Počet článkov:  173
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Priatelia sú ľudia, ktorí veria v moju budúcnosť, aj keď poznajú moju minulosť.BugsPhoto Zoznam autorových rubrík:  Je krátky jak rebrík do kurínaSom sa na-srdilaTaká "normálna" rodinaDeti vidia inakA neumrieme hladom!HugoMini a maxistretká a iné rozkoPrírodné etudyCtime tradícieDrivingFeminizmusSúkromnéod šialenej manželkyNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu