reklama

Teliatko sa narodilo

Pred viac ako dvasiatimi rokmi sme chodili na chalupu, ktorá sa neskôr stala naším domovom. My, deti z mesta, sme sa tešili z každého, prepytujem, bobku, sliepke, čo ušla z dvora a to nehovorím o zháňaní oviec.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Pane Bože, to bola pastva pre oči! Toľko ovečiek pokope a div divúci - každá trafila domov sama.
Stáli sme s kamoškou, skoro rodinou, pred domom na lávke a pozerali na to divadlo. S otvorenými ústami.

Na ďalší deň hnali dedinou kravy. Na čele stáda nešiel vôl, ale mladé čierne teľa. Kamoška nám skoro vyvalila dvere, keď vybehla na dvor, z dvora cez most až na ulicu a tam šťastná kričala: "Pozrite! Pozrite, aký krásny čierny koník! A aký poslušný!"
No poviem Vám, strašná sranda. Okrem toho, že to bolo naozaj vtipné, domáci ešte niekoľko rokov trúsili ironické poznámky, špeciálne v jej prítomnosti.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dnes ráno sme nestihli škôlku. A ako sme sa vracali, Barborka, aby sa rozptýlila, prevrátila snáď každú väčšiu guču snehu, prihovorila sa všetkým pocestným a nakukla do každého dvora. V pri jednom plote celá šťastná: "Mamkaaaa, pozri, nové teliatko sa na rodilo!"
Spomenula som si na teliatko spred dvadsiatich rokov a hovorím: "Guli, to je havko!" Naozaj to bol pes, prerastený a tichý boxer. Len tak nemo kukal a pomaly lízal plot.

Barborku toto nedorozumenie očividne nezaskočilo a už tobôž nezahanbilo, lebo kým sme sa vrátili domov, pochválila sa SAMA štyrom cudzím ľuďom s dodatkom: "Hmmm, taký strašne smiešny havko to bol. Prečo neštekal? To by som ho spoznala potom!"

Michaela Tischlerová - Bednárová

Michaela Tischlerová - Bednárová

Bloger 
  • Počet článkov:  173
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Priatelia sú ľudia, ktorí veria v moju budúcnosť, aj keď poznajú moju minulosť.BugsPhoto Zoznam autorových rubrík:  Je krátky jak rebrík do kurínaSom sa na-srdilaTaká "normálna" rodinaDeti vidia inakA neumrieme hladom!HugoMini a maxistretká a iné rozkoPrírodné etudyCtime tradícieDrivingFeminizmusSúkromnéod šialenej manželkyNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu