reklama

Robte predvolebnú kampaň aj na školách

Milí budúci poslanci a starostovia, týmto Vás chcem podporiť vo Vašom úsilí. Robiť kampaň na základných školách je vynikajúci nápad. Hoci aj skrytú.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu

Celkom neomylne ste odhadli, že deti sú vynikajúci nosič informácii. Veď nenadarmo sa o nich hovorí ako o špongiách vedomostí. S otvorenými ústami sledujú každé slovo a s rozšírenými očami a radosťou ho doma zreprodukujú. "Oci, ten ujo nám urobí ihrisko! Aj šmýkačka tam bude! A ešte povedal, že budú aj parkovacie miesta, nebudeš sa rozčuľovať! A nová cesta, a oci? čo sú to uniformovať? Budeme nosiť uniformy ako hasiči?" 
(tuto je len poznámočka - zložité slová treba nahradiť jednoduchšími, ale ja viem, že ste mali na mysli zinformatizovať, ale to tie deti - nič nie je dokonalé, ale keď je to zadarmo??? ...)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Deti tak ušetria čas svojím rodičom, ktorí by sa inak museli vybrať na kortešačky osobne a ešte aj to nepohodlie s tým spojené... A to nehovorím o možných žalúdočných problémoch. A, nepoprúc svoju filantropickú povahu, ani deti neodídu skrátka. Také pekné neónové pero sa vždy zíde. Odľahčíte rodičovský rozpočet o pár centov.

Toľko na odľahčenie. Príklad, trochu pritiahnutý za vlasy, ale extrémne príklady sú vždy najlepšie.

Ale mňa skutočne hryzie predvolebná kampaň, ktorá sa vedie v mojom okolí. Bývame na dedine v priamom susedstve s Bratislavou. A hoci nejde o obrovský válov, malý takisto nie je a ide o veľa. Ak už iné nás netrápi, česť by nás mala.
Nuž a včera prišiel Aďko s reklamným perom s motívom predvolebnej kampane štyroch kandidátov na poslancov obecného zastupiteľstva. Bolo by to pekné gesto, keby sa udialo o týždeň neskôr, po voľbách. Takto som sa nemohla striasť pocitu, že to košér nie je. Žiaľ, vyjadrenie vedenia školy ma v tom iba utvrdilo. Na priamu otázku, či deti skutočne dostávajú predmety z kampane som dostala odpoveď, že je to pravda a "ide o NAŠICH kandidátov. Ak môžu vylepovať plagáty poslanci, prečo by nemohli niečo darovať kandidáti. Ak sa mi to nepáči a mám s tým problém, môžem im pero vrátiť. Ale ide o sponzorský dar!"

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Áno, mám s tým problém. Mám problém s tým, ak sa kampaň vydáva za sponzorstvo alebo charitu a mám problém s tým, že vedenie nacvičuje pozíciu mŕtveho chrobáka. Iba ono totiž môže povoliť akékoľvek akcie na škole. A politika by medzi ne patriť nemala. Bez ohľadu na sympatie ku komukoľvek. Ani v malej obci, ako je Rovinka.

Mimochodom, chvíľu som tých kandidátov zvažovala. Ale, ak niekto nehrá úplne spravodlivo počas kampane, vyvoláva vo mne pochybnosti. Škoda.

Michaela Tischlerová - Bednárová

Michaela Tischlerová - Bednárová

Bloger 
  • Počet článkov:  173
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Priatelia sú ľudia, ktorí veria v moju budúcnosť, aj keď poznajú moju minulosť.BugsPhoto Zoznam autorových rubrík:  Je krátky jak rebrík do kurínaSom sa na-srdilaTaká "normálna" rodinaDeti vidia inakA neumrieme hladom!HugoMini a maxistretká a iné rozkoPrírodné etudyCtime tradícieDrivingFeminizmusSúkromnéod šialenej manželkyNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu