reklama

Som feministka alebo emancipovaná?

Mnohým znie feminizmus príliš tvrdo na to, aby sa aspoň trošku posnažili venovať mu pozornosť. Podľa Slovníka cudzích slov má slovo feminizmus tri významy: 1. hnutie za zrovnoprávnenie žien s mužmi za kapitalizmu; 2. ženský ráz - umelecká zaľuba v ženských postavách; 3. ženské pohlavné znaky vyskytujúce sa u muža ako následok hormonálneho vplyvu. Slovo emnacipácie len dva: 1. vyslobodenie, vymanenie sa spod závislosti, moci, z nevýhodného stavu - osamostatnenie; 2. zrovnoprávnenie (žien s mužmi). No a učené hlavy spomínajú ešte slovo emancipovať sa, čiže popri inom aj zbaviť sa predsudkov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)

Rozmýšľam. Dnes je takmer každá žena, a to nielen na našom ľúbom Slovensku, ktorá sa snaží niečo dokázať, označená za feministku. Dokonca dostane nálepku emancipovaná feministka. Vzhľadom na predchádzajúce riadky, znejú tieto slová z úst pospolitého ľudu (rozumej ľudí, ktorí nehľadajú hlbší význam slov) prinajmenšom komicky! Je to, akoby sme povedali: aha, oranžový pomaranč! V angličtine ešte krajšie: orange orange. Ja sa však za feministku považujem. A aj za emancipovanú feministku! Zrovnoprávňovať sa zrovnoprávňujem (o tom neskôr. :-)), od predsudkov sa odpútavam. Bodaj by sa to darilo viacerým .... . Takže moji milí, nebudúce ak mi budete do feministiek nadávať, tak jedine emancipovaných. :) Som skutočne oranžový pomaranč!

Michaela Tischlerová - Bednárová

Michaela Tischlerová - Bednárová

Bloger 
  • Počet článkov:  173
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Priatelia sú ľudia, ktorí veria v moju budúcnosť, aj keď poznajú moju minulosť.BugsPhoto Zoznam autorových rubrík:  Je krátky jak rebrík do kurínaSom sa na-srdilaTaká "normálna" rodinaDeti vidia inakA neumrieme hladom!HugoMini a maxistretká a iné rozkoPrírodné etudyCtime tradícieDrivingFeminizmusSúkromnéod šialenej manželkyNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu